in

Nikkor Z 40mm F/2

Nikon introduceert de NIKKOR Z 40mm f/2, een betaalbaar, compact en lichtgewicht objectief voor de fullframe Nikon Z-camera’s met FX sensor. Dit is een echt alleskunnertje voor dagelijks gebruik: van vlogs tot snapshots.

De natuurlijke beeldhoek is volgens Nikon ideaal voor spontane portretten, interviews en instructievideo’s. Het compacte formaat en het lage gewicht zorgen er daarbij voor dat je het altijd mee kunt nemen.

Het objectief is specifiek ontworpen voor videofilmers: dankzij de stille AF zijn scherpstelgeluiden afwezig en focusbreathing wordt onderdrukt, zodat je de scherpstelling kunt aanpassen zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden. De Nikkor 40mm F/2 is uiteraard ook bruikbaar op een Z-camera met DX-sensor. Dan is de beeldhoek vergelijkbaar met een 60mm op fullframe 

 Lichtsterkte

De relatief hoge lichtsterkte zorgt voor goede prestaties bij weinig licht en het diafragma met negen afgeronde lamellen resulteert in “een zachte, natuurlijk uitziende bokeh; fotografen en videomakers kunnen beelden vastleggen met een enigszins onscherpe, superzachte achtergrond waartegen hun onderwerp goed afsteekt.” De kortste scherpstelafstand is slechts 29 centimeter en de instelring kan worden aangepast om handmatig de scherpstelling, diafragma, belichtingscorrectie of ISO te regelen.

 Prijzen en beschikbaarheid

De adviesprijs van de 40mm F2 is €279,- en het objectief is leverbaar vanaf 30 september.

www.nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Photoshop maskers tot in de perfectie: meer dan zwart en wit

Kinderen fotograferen in een studio: dit zijn de belangrijkste tips