in

Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S

Nikon introduceert een nieuw fullframe superteleobjectief voor haar Z-systeemcamera’s: de Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S. Dit is een uiterst prijsaantrekkelijk objectief voor wildlife- en sportfotografen.

De nieuwe Z 400mm f/4.5 VR S voor Nikon Z-systeemcamera’s is met een prijs van net geen € 3.700,- relatief goedkoop te noemen en daarmee een uiterst interessante troef voor natuur, sport- en wildlifefotografen die wel een fors telebereik wensen, maar niet over een even forse portemonnee beschikken. Daarbij komt dan ook nog het lage gewicht van slechts 1245 gram en een totale lengte van slechts 234,5mm. Bovendien kun je Z-teleconverters gebruiken, die het bereik kunnen vergroten tot 560 mm of 800 mm. Tel uit je winst! 

Uitmuntende resolutie

Nikon belooft een uitmuntende resolutie voor dit S-line-objectief en een prachtige bokeh, kleur, contrast en helderheid. De ingebouwde optische stabiliser zorgt voor stabiele opnamen en Synchro VR biedt tot 6 stops correctie in combinatie met de Z 9, voor andere cameramodellen is de stabi 5,5 stops. Uiteraard is het maximale diafragma ‘slechts’ F/4.5, maar daar heb je met de moderne sensoren niet echt last van. Ten opzichte van de Z 400mm F/2.8 mis je net iets meer dan 1 stop licht, maar het scheelt wel een complete tweedehands auto qua aanschafprijs…

Uitgebalanceerd

Het ontwerp is zodanig uitgebalanceerd dat het zwaartepunt van dit objectief dichter bij de camerabody ligt, waardoor je gemakkelijker kunt volgen, pannen en vloeiend kunt stoppen. Een degelijke statiefgondel zorgt daarbij voor extra bevestigingsmogelijkheden. De bediening van de 400mm F/4.5 VR S is volledig aan te passen aan je wensen en de weerbestendige afdichting maakt gebruik in de meest uiteenlopende omstandigheden mogelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikkor Z 400mm f/4.5 S is beschikbaar vanaf midden juli voor €3.699,-.

www.Nikon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nikon Z 30

Godox R200 ringflitser