in

Nikkor Z 24mm f/1.8 S – Lichtsterke Z-groothoek


7 september 2019, 11:03

Met een lichtsterke, weersbestendige 24mm f/1.8 breidt Nikon haar assortiment objectieven voor de Z7 en Z6 systeemcamera’s verder uit. De Nikkor Z 24mm f/1.8 S is de vierde f/1.8 prime in het Z-systeem.

Nikon claimt voor de nieuwe fullframe 24mm f/1.8 uitzonderlijke prestaties bij close-ups, een prachtige scherpte van rand tot rand vanaf volle opening en een razendsnelle scherpstelling. De minimale scherpstelafstand is slechts 25 cm en ook is er aandacht besteed aan de bokeh om een zachte en natuurlijke weergave van de onscherpe delen in het beeld te verkrijgen. Nano Crystal Coating voorkomt vervelende reflecties en de 24mm heeft een geluidloos scherpstelsysteem.

Video

De Nikkor Z 24mm f/1.8 S is volgens de persinformatie ook zeer geschikt voor video-opnamen omdat je de mogelijkheid hebt een prachtige kleine scherptediepte te gebruiken bij f/1.8. Daarmee kun je een uitgebalanceerd en verrassend perspectief realiseren bij het filmen van weidse scènes, maar ook je onderwerp isoleren van de achtergrond, zelfs tijdens interviews in krappe ruimtes.

De multifunctionele instelring kan worden gebruikt voor een geluidloze diafragmaregeling of belichtingscorrectie en als scherpstelring voor handmatige scherpstelling.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikkor Z 24mm f/1.8 S is leverbaar vanaf 17 oktober voor € 1199,-.
www.nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo werkt tethered fotograferen in de studio

Nikon D6 en 120-300mm f/2.8 – Professionele ontwikkelingen