in

Nik Collection overname door DxO25 oktober 2017, 17:52

Goed nieuws voor Nik Collection gebruikers! De fotobewerkingsoftware zal niet gaan verdwijnen. Een paar maanden geleden maakte Google bekend dat zij niet verder wilde gaan met het merk en de ontwikkeling daarvan. Nu is bekend gemaakt dat DxO het merk gaat overnemen om het verder te ontwikkelen.

In 2012 werd Google eigenaar van Nik Software en zijn populaire fotobewerkings-app Snapseed. Google heeft een hoop fotografen blij gemaakt door de prijs van de software steeds verder te verlagen tot in 2016. Vanaf dat jaar is de software gratis te verkrijgen voor iedere fotograaf. Helaas voor de gebruikers van Nik software, kondigde Google in mei 2017 aan dat zij Nik Collection niet verder gaan ontwikkelen en vernieuwen.

Gelukkig wordt er opnieuw leven in Nik Collection geblazen door de overnamen van het Franse bedrijf DxO. Het bedrijf staat bekend om het creëren van beeldbewerkingssoftware en het schrijven van invloedrijke reviews over camera’s en camera-uitrustingen. De bestaande Nik Collection is vanaf nu gratis verkrijgbaar via de DxO website. Het lijkt erop dat Nik Collection technologieën ook in de bestaande DxO-software kunnen worden opgenomen. Wat de toekomst betreft, DxO is van plan om in de loop van 2018 een nieuwe versie van de Nik Collection te lanceren. Of deze ook gratis verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

Foto’s: www.petapixel.com.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De weekendtips voor deze week!

Huid retoucheren | Photoshop Quick Tip