in

nieuwe Samyang XP 50mm F1,2 voor foto en video


23 februari 2018, 15:34

De nieuwe Samyang XP 50mm F 1.2 is ontwikkeld voor de absolute top van de voor fullframe spiegelreflex-markt: gebruikers van camera’s met 50 megapixels en 8K videofilmers. Zoals we van Samyang gewend zijn behoort de prijs gelukkig niet tot de absolute top.

De XP 50mm F 1.2 is ontwikkeld voor fullframe Canon spiegelreflex-camera’s zoals de EOS 5DS en 5DSR en sluit aan op de reeds bestaande Samyang XP 85mm F 1.2 en 14mm F 2.4. Dankzij de hoge lichtsterkte van deze manual focus 50mm F 1.2 kun je perfecte beelden met een schitterende bokeh produceren, of dat nu foto’s zijn of video’s.

Technisch hoogstandje

Samyang heeft dit handmatige objectief ontwikkeld als ultralichtsterk technisch hoogstandje dat van hoek tot hoek maximaal presteert onder alle omstandigheden. Het is opgebouwd uit 11 lenselementen in 8 groepen, waaronder twee hoog refractieve lenselementen en een asferisch lenselement om chromatische aberratie te minimaliseren en onnodige lichtverstrooiing te voorkomen. De hoog refractieve lensdelen “mikken” het licht perfect op de sensor voor maximale beeldkwaliteit en Samyang’s Ultra Multi Coating zorgt voor het minimaliseren van flare en ghosting.
De minimalistisch ontworpen objectiefbody tenslotte, is gemaakt van een aluminiumlegering voor maximale duurzaamheid.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang XP 50mm F 1.2 voor Canon EF wordt begin maart leverbaar voor € 999,00.
Meer informatie op de website van Transcontinenta

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

UPDATE: Tamron 70-210mm F4 en 28-75mm F2,8

Pentax K1 Mark II: Pixelshift en stabilisatie