in

Meyer Optik APO Makro Plasmat – Oud glas herontdekken


2 mei 2018, 17:44

Meyer Optik heeft de smaak te pakken. Na de introductie van de nieuwe Nocturnus III 50mm f/0.95 is er nu ook een revival APO-Makro-Plasmat 105mm f/2.7 in de steigers gezet.

De nieuwe 105mm f/2.07 is opgebouwd uit zes elementen in vier groepen, weegt 350 gram en heeft een metalen behuizing in de kleur zwart of chroom. Een diafragma met 15 bladen belooft een roomzachte bokeh en de minimale instelafstand is 1,1 meter. Meyer Optik meldt een prachtige cinematografische kleurweergave en een ongeëvenaarde plasticiteit in de aankondiging op Kickstarter.

Macro als extraatje

De nieuwe versie van deze oude Makro Plasmat zal met een macro-voorzetlens geleverd worden. De oorspronkelijke “Makro-Plasmat 105” heette destijds zo omdat hij voor 35mm kleinbeeld bedoeld was en niet omdat je er zo lekker dichtbij mee kon komen. De nieuwe variant zal met de macro-voorzetlens geschikt zijn voor scherpstellen vanaf 30cm en levert serieuze close-up. Geschikt voor portret- én echt dichtbijwerk dus.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de APO Makro Plasmat 105mm f/2.7 bestellen via Kickstarter of via de website van Meyer Optik zelf. Het objectief kost $ 2.999,00 en zal vanaf mei leverbaar zijn in Fuji G-, Hasselblad X1D-, Canon EF-, Fuji X-, Leica M-, Nikon F- en Sony E-vattingen. Over M-42 en Pentax K wordt nog nagedacht.


www.meyer-optik-goerlitz.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

11 tips voor het fotograferen van modellen

Casio stopt met compactcamera’s