in

Meer dan verbeterd – Canon EOS 6D Mark II


29 juni 2017, 11:13

Het zat er al even aan te komen, maar nu is er dan toch eindelijk de Canon EOS 6D mark II. Als opvolger van de EOS 6D is de EOS 6D Mark II een veelzijdige allrounder. Fullframe en met de modernste Canon -technologie.

Canon heeft de EOS 6D Mark II voorzien van de laatste stand van zaken op het gebied van sensor, AF en processor, waarmee deze camera een uitstekende opstap vormt van APS-C modellen naar fullframe. Daarmee is Canon verder gegaan dan het “opwaarderen” van het vorige model.

Feedback van gebruikers

De EOS 6D Mark II werd ontwikkeld aan de hand van feedback van gebruikers en beschikt nu over een nieuwe 26,2 Megapixel full-frame sensor, de razendsnelle DIGIC 7-processor, Dual Pixel CMOS AF-technologie en verbeterde ISO-waarden tot en met 40.000 (uit te breiden naar 102.400). Bovendien heeft Canon een 4K-functie ingebouwd in de 6D Mark II, zij het dat dit alleen in een time-lapse functie toegepast wordt, gewone films zijn nog “standaard” HD. Die timelapse is aanwezig om bijvoorbeeld: “…vanuit je tuin de sterrenhemel of zelfs het Noorderlicht vast te leggen”. De EOS 6D Mark II is daarnaast de eerste fullframe EOS met een ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie voor video. Dit systeem corrigeert trillingen bij opnamen uit de hand of onderweg.

Autofocus

Canon heeft AF altijd als sterk punt en ook de EOS 6D Mark II beschikt weer over een uitgekiend systeem. Het 45-punts AF-systeem is instelbaar en beschikt louter over kruissensoren. Samen met een opnamesnelheid van 6,5 fps en intelligente predictieve AF zorgt dat voor een razendsnelle en precieze scherpstelling, zelfs bij snel bewegende onderwerpen en moeilijke situaties. De Dual Pixel technologie in combinatie met het touchscreen maakt werken in liveview en filmen een peulenschil: tik op het scherm en de camera stelt exact dáár scherp. Uiteraard beschikt de camera ook over Wifi en Bluetooth waarmee je hem heel simpel aan een tablet of smartphone koppelt, en daarnaast is er GPS aanwezig om je foto’s gemakkelijk te kunnen geotaggen.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS 6D Mark II is een serieuze fotomachine voor hobbyfotografen die hun grenzen willen verleggen en professionals die een gunstige prijs weten te waarderen. Hij kost € € 2.129,99. De nieuwe batterygrip BG-E21 voor deze camera heeft € 209,99 als adviesprijs. Beide zijn beschikbaar vanaf eind juli 2017.
www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Canon EOS 200D: Nieuwe instapper

Moet je je apparatuur verzekeren of juist niet?