in

Maak een fotoalbum op je tablet


8 januari 2015, 15:00

Foto’s maken en bewerken gaat prima met een tablet, maar heb je er ook al eens een fotoalbum op gemaakt? Fotoboekenleverancier CEWE heeft een fotoboek-app waarmee je vanuit je luie stoel een album met je mooiste plaatjes kunt samenstellen. We leggen je stap voor stap uit hoe dat gaat.

Voor en na

foto: Tom Kruissink (tom-kruissink)

01 Album kiezen


CEWE heeft zowel een app voor iOS (CEWE Photoworld) als voor Android (CEWE Fotoservice). Wij gaan aan de slag met de iOS-versie. Open de app en kies op de startpagina voor CEWE Fotoboeken. Kies een formaat en voer een titel voor je album in. Ga verder met Volgende en kies een omslag. Je hebt de keus uit Schriftomslag, Softcover en Hardcover. De minimumprijs wordt telkens vermeld. Afhankelijk van het geselecteerde formaat kun je ook nog een papiersoort kiezen: Normaal papier, Hoogglans papier of Mat fotopapier. Ga verder met Volgende en kies ten slotte nog een stijl. CEWE schotelt je een aantal achtergrondkleuren voor. Je kunt er eentje kiezen, maar weet dat je dit straks per pagina nog kunt veranderen.

02 Foto’s toevoegen


Aan jou de keus of je een automatisch album wilt laten maken of dat je zelf in de huid van een vormgever kruipt en pagina per pagina vormgeeft. Als je weinig tijd hebt, kies je voor Een voorstel laten maken. Nadat je geselecteerd hebt welke foto’s je in het album wilt hebben, genereert de app een voorstel. Uiteraard is dat nooit helemaal zoals je het zou willen. Kies daarom Met leeg CEWE FOTOBOEK starten. Je zult de hele tijd tussen de vier bovenste knoppen moeten switchen om je boek vorm te geven. Tik op Lay-outs, kies een paginastijl, ga vervolgens naar Foto’s en selecteer een afbeelding. Via Achtergronden kun je de kleur aanpassen en om een titel of bijschrift toe te voegen, heb je de Tekst-knop nodig. Gebruik de pijltjesknoppen om door je boek te navigeren.

03 Finetunen


Nadat je overal foto’s op de pagina’s hebt geplaatst, kun je die nog een beetje finetunen. Als je op een foto tikt, verschijnen er rode hoekpunten. Hiermee kun je de afmetingen van je foto aanpassen. Gebruik de knop met ronde pijl bovenaan om je foto te roteren of de knop met vier pijlen om de afbeelding te verplaatsen. Met Bewerken kun je de foto eventueel nog wat verbeteren. Kies één van de vele filters voor een voorvertoning en gebruik de OK-knop als je het effect op de foto wilt toepassen. Klaar? Blader nog even door je album en tik daarna op In winkelmandje om het fotoboek te bestellen. Tik nog even op Registreren en maak een account aan. Betalen kan via creditcard.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Alles bij elkaar: Canon Connect Station CS100

Fotograferen van tempels in Bangkok (Thailand)