in

Lichtsterkte voor portretten – Samyang 85mm F1.85 september 2018, 11:32

Met de introductie van de nieuwe manual focus Samyang MF 85mm F1.8 ED UMC CS breidt Samyang haar leveringspalet voor spiegelloze systeemcamera’s uit naar acht objectieven.

Portretobjectieven zijn er in vele gedaanten, maar Samyang maakt er een sport van altijd net even wat interessanter te zijn dan de concurrentie. De handmatige Samyang MF 85mm F1.8 ED UMC CS is daarom ontworpen om maximale beeldkwaliteit te leveren voor een zeer aantrekkelijke prijs. Op een APS-C camera is de opnamehoek vergelijkbaar met die van een 127mm fullframe objectief, op een MFT-camera levert het een 170mm equivalent op. Licht tele met goede portretmogelijkheden dus.

Optische constructie

De optische constructie van de behoorlijk lichtsterke Samyang MF 85mm F1.8 ED UMC CS is opgebouwd uit 9 lenselementen in 7 groepen. Een lensdeel met hoge refractie en een lenselement met extra-lage dispersie zijn gecombineerd met ultra-multi-coating om chromatische aberraties, flare en spookbeelden te verminderen en het objectief zou dan ook al bij volle opening een hoge scherpte van het centrum tot in de hoeken moeten opleveren. Het ronde, 9-bladige diafragma zorgt voor een rustige en zachte bokeh bij portretopnamen. Het enige waar je even rekening mee moet houden is de handmatige scherpstelling, maar de slag is lang en precies, dus dat komt wel goed.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang MF 85mm F1.8 ED UMC CS is leverbaar voor Sony E, Fujifilm X, Canon M, Olympus en Panasonic M4/3 vatting voor € 379,-.
www.samyangbenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nu ook voor Nikon – Samyang AF 14mm F2.8

Opnieuw een revolutie – Canon EOS R