in

Licht in je broekzak – Lume Cube Air


21 november 2018, 16:49

Lume Cube presenteert een nieuwe Lume Cube: de Air. Volgens Lume Cube is de nieuwe Air de kleinste, lichtste en meest veelzijdige draagbare verlichting voor foto- en videografen.

Aangezien Lume Cube van mening is dat draagbare video- en fotoverlichting altijd kleiner kan, werd behoorlijk geschaafd aan de afmetingen van de originele Lume Cube, waardoor de nieuwe Air echt letterlijk in je broekzak past. Hij meet slechts 3,8cm x 3,8cm x 2,5cm en weegt 57 gram.

Lume Cube inclusief accessoires

De Air wordt geleverd inclusief een handige accessoireset die bestaat uit twee diffusorkapjes (wit en oranje) voor zacht licht en het aanpassen van de kleurtemperatuur, wat handig is voor videografen en vloggers. De standaard kleurtemperatuur is 5700K (daglicht) en de Air levert maximaal 1000 Lumen aan licht met een bundel van 60 graden. Je kunt hem dimmen in 4 stappen. De ingebouwde magneet maakt het mogelijk de Air ook zonder statiefje te bevestigen aan een stalen oppervlak. De Lume Cube Air is bovendien waterdicht tot ongeveer 10 meter diepte en zeer degelijk gebouwd. Ideaal om te gebruiken in combinatie met een GoPro als je ruige dingen gaat doen.

Lume-X app

Met de splinternieuwe Lume-X app koppel je de Air via bluetooth aan je smartphone voor uitgebreide bedieningsopties. Je kunt zo tot op een afstand van 30 meter de helderheid, de flitsduur en de rode-ogen reductie regelen, zelfs voor meerdere Lume Cubes tegelijk. Dat schept creatieve mogelijkheden voor fotografen die niet willen zeulen met zware reportageflitsers maar wel een mobiele “fotostudio” nodig hebben.
Zijn er ook nadelen? Tja, wellicht dat je de Lume Cube alleen kunt opladen via USB en er geen batterijen in kunt stoppen, maar eigenlijk is dat allang geen nadeel meer …

Prijzen en beschikbaarheid

De Lume Cube Air heeft een adviesprijs van € 89,-.
twww.degreef-partner.nl
www.lumecube.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe je je camera beschermt tegen de kou

Verbeterd alternatief – ON1 Photo RAW 2019