in

Licht en compact – Samyang AF 35mm F/2.8 FE


14 juni 2017, 12:44

Samyang breidt haar objectievenlijn voor de Sony E-mount verder uit. Het derde Full-Frame autofocus objectief in deze serie is de nieuwe Samyang AF 35mm F2.8 FE. Een klein objectief met interessante specificaties.

Samyang’s nieuwste is een ‘pancake’ met zeer compacte afmetingen en uiterst lichtgewicht. De dichtstbijzijnde instelafstand is 35cm, waardoor je het objectief breed kunt inzetten: voor close ups én voor journalistiek werk. Ideaal om als point-n-shoot brandpunt te gebruiken op straat of op reis.

Speciaal voor Sony E-mount fullframe

De Samyang AF 35mm f/2.8 FE weegt slechts 85 gram en is zonder zonnekap of lensdop maar 3,3 centimeter kort. Het objectief is opgebouwd uit zeven lenselementen in zes groepen, met twee asferische lenselementen om vertekening te voorkomen en een hoog refractie element om het contrast bij de les te houden. De Samyang Ultra Multi Coating voorkomt overstraling. Samyang claimt een maximale scherpte van hoek tot hoek omdat het speciaal voor de Sony Alpha full frame mirrorless camera’s ontworpen is. Uiteraard kun je het ook op een crop-Sony gebruiken, maar dan is het brandpunt wat minder spannend.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 35mm F2.8 FE is vanaf juli leverbaar voor een adviesprijs van € 325,00.

www.samyangbenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Op reis? Denk aan deze accessoires!

Waarom je bij landschapsfotografie ook je telelens moet meenemen