in

Lensbaby Twist 60: Klassieke sferen


16 april 2016, 10:15

Met de nieuwe Lensbaby Twist 60 breng je volgens Lensbaby “de pure magie van vintage fotografie terug.” Oftewel: leve de creatieve flare, lensfouten en vignetering!

Twaalfbladig diafragma

De Lensbaby Twist 60 is een 60mm f/2.5 objectief met een twaalfbladig diafragma en een minimale scherpstelafstand van 45cm. Het is speciaal ontwikkeld voor fullframe camera’s. De zwart geanodiseerde metalen lensbody is afgewerkt met een goudkleurige diafragmaring voor de juiste vintage look. De behuizing is niet verstelbaar, zoals bij veel andere Lensbaby’s; je kunt alleen scherpstellen. Wel kun je de los verkrijgbare Twist Optic 60 gebruiken met het Optic Swap System in bijvoorbeeld een Composer Pro of Composer Pro II.

Petzval ontwerp

De Lensbaby Twist 60 is gebaseerd op een ontwerp van Joseph Petzval uit 1840 en bootst de klassieke sfeer van dat ontwerp perfect na. Door het grote diafragma van f/2.5 en de bijbehorende kleine scherptediepte kun je je onderwerp perfect losmaken van de achtergrond. En dankzij het antieke ontwerp is de overgang tussen scherpte en onscherpte een stuk abrupter dan de subtiele, romige bokeh van moderne objectieven. Extra vignetering en cirkelvormige, wervelende onscherptegebieden geven dit objectief zijn eigen sfeer, die nog versterkt wordt bij diafragmeren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Lensbaby Twist 60 kost € 299,99. Het losse Lensbaby Twist 60 Optic deel kost € 185,00. Leverbaar voor Canon EF, Nikon F en Sony E-vatting vanaf eind april.
www.transcontinenta.nl
www.lensbaby.co.nl/ned

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Maak een omgekruld fotohoekje in Photoshop

Geen studio, wel de studiofoto