in

Lensbaby Creatieve Bokeh en ‘Sweet 80’ onthult


25 september 2017, 14:40

Lensbaby heeft twee nieuwe lenzen voor portret- en andere fotografen, die graag een creatieve uitstraling aan hun foto’s toevoegen, gelanceerd.

‘Sweet 80’

De eerste lens is de zogeheten ‘Sweet 80’: een 80mm lens dat zorgt voor het welbekende ‘Sweet Spot’-focuseffect van Lensbaby. De lens heeft een F2,8 selectieve focusoptiek met een 12-blade diafragma dat dicht naar F22 sluit. Net zoals we zien bij de voorgaande ‘Sweet’-lenzen van Lensbaby, kun je de grootte en de locatie van de focus bepalen door de lens te kantelen en het diafragma aan te passen.

‘Creative Bokeh’

De tweede lens is een 50mm enkelvoudige lens met 11 verschillende diafragma in een verscheidenheid aan vormen en wordt ook wel de ‘Creative Bokeh’-lens genoemd. Ook deze lens beschikt over een 12-blade diafragma van F2,5 tot F22, maar het ingebouwde diafragma is niet het enige. Ook bevat de lens 11 magnetische diafragmaschijven die je in je lens kunt schuiven. Dit zorgt ervoor dat de lichtpunten buiten de focus in verschillende vormen zullen veranderen. Bijvoorbeeld in diamanten, druppels, draaikolken, vogels, zonnestralen, hartjes, sterren en meer. Voor de echte creatieveling zijn er twee lege schijven, zodat je zelf een patroon kunt creëren.

Zowel de ‘Sweet 80’ als de ‘Creative Bokeh’ lens worden toegevoegd aan het zogehete ‘Lensbaby Optic Swap System’, waarmee je verschillende creatieve lenzen kunt plaatsen op je Composer Pro I of II, Muse, Scout en Control Freak. De ‘Creative Bokeh’ is verkrijgbaar voor een prijs rond de €85,-. De ‘Sweet 80’ is los verkrijgbaar voor een prijs rond de €165,- of voor ongeveer €315,- in combinatie met de Composter Pro II.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Update bewerkingsapp Snapseed – Software

Hoe werkt sluitertijd?