in

Lekker dichtbij – Zeiss Batis 2/40 CF


24 oktober 2018, 12:24

De nieuwe Zeiss Batis 2/40 CF is een fullframe prime objectief met een relatief korte brandpuntsafstand dat speciaal is ontwikkeld voor de Sony Alpha 7 en 9 modellen.

Zeiss noemt de nieuwe 40mm een zeer lichte groothoek, wat ook in de constructie naar voren komt: de opbouw is die van een Distagon. Zeiss belooft een constante beeldkwaliteit over het hele scherpstelbereik dankzij floating elements in de lensconstructie (waardoor je brandpunt niet ietsjepietsje wijzigt bij het scherpstellen) en asferische lenselementen om de vertekening te corrigeren.

Close Focus

De Batis 40mm Close Focus heeft een minimum instelafstand van slechts 24 centimeter en een vergrotingsfactor van 1:3,3 waardoor dit een ideaal objectief zou kunnen zijn voor allround fotografie van close-up portretten en productfotografie tot en met straat- en reisfotografie. De AF is volgens Zeiss zeer snel en de lichtsterkte van f/2 in combinatie met een afgerond diafragma zorgt voor een mooie bokeh. Het OLED display toont je bovendien de scherpstelafstand en de exacte scherptediepte, waardoor je zeer precies kunt werken.

Prijzen en beschikbaarheid

De Zeiss Batis 40mm f/2 CF is stof- en vochtdicht en kost € 1299,-. Leverbaar vanaf november.
www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Objectievenoffensief – Nieuwe Laowa objectieven

Serieuze update – Adobe Lightroom CC 2.0 en Classic CC 8.0