in

Leica DG Summilux 9mm F1.7 ASPH

Panasonic kondigt de introductie aan van een nieuw, lichtsterk ultragroothoekobjectief voor Lumix MicroFourThirds systeemcamera’s. Deze Leica DG Summilux 9mm F1.7 ASPH. is qua opnamehoek vergelijkbaar met een 18mm op fullframe.

De nieuwe DG Summilux 9mm F1.7 heeft een uiterst korte minimale scherpstelafstand van 9,5 centimeter en een uitstekende vergrotingsfactor van 0,25x. Deze 9mm is bovendien een echte groothoek en geen fisheye, wat betekent dat je zeer creatief kunt omgaan met je voorgrond en achtergrond, bijvoorbeeld je onderwerp ‘los’ maken van de achtergrond. 

Uitstekende beeldkwaliteit

Panasonic belooft een uitstekende beeldkwaliteit en een vloeiend bokeh-effect voor zowel foto- als video-opnames. De Leica DG Summilux 9mm F1.7 is namelijk opgebouwd uit twaalf lenselementen in negen groepen en omvat twee ED-lenzen en een UHR-lenselement om chromatische aberraties tegen te gaan. Twee asferische elementen corrigeren vertekening. Door deze optische constructie kunnen volgens Panasonic zeer scherpe beelden van hoek tot hoek worden gemaakt. Dankzij een afgerond, zevenbladig diafragma ontstaat een mooie bokeh.

Focus breathing

De 9mm weegt slechts 130 gram en heeft een filterdiameter van 55mm. Daarmee is het een uiterst licht en compact krachtpatsertje voor creatief groothoekwerk. De scherpstelling is geoptimaliseerd om focus breathing bij video-opnamen te voorkomen en door toepassing van een diafragmaregeling in microstappen kan de belichting vloeiend worden aangepast. Uiteraard is de 9mm stof-en spatwaterdicht en bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius. 

Prijs en beschikbaarheid

De 9mm zou eind juli leverbaar moeten zijn, maar wat hij exact gaat kosten is nog niet bekend. De prijs in de USA is $ 500,-.

www.panasonic.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Vogels spotten en fotograferen: op vogeljacht

Selecties verfijnen en combineren in Lightroom met de verschillende maskers