in

Last minute kerstcadeau tips voor de fotograaf21 december 2018, 12:16

Volgende week is het kerst en dat betekent dat er, naast veel eten en tijd doorbrengen met familie, ook cadeautjes gekocht moeten worden voor onder de kerstboom. Heb jij een fotograaf in je familie of ben je zelf nog op zoek naar een fotografisch cadeau (voor jezelf)? Wij geven een aantal last minute kerstcadeau tips voor fotografen!

Cadeaubon voor een fotografiewinkel

Een cadeau wat vrijwel geen misser kan zijn, is een cadeaubon voor een fotografiewinkel. Zo kan de fotograaf die deze bon ontvangt zelf bepalen wat hij of zij ermee koopt, altijd handig! Denk bijvoorbeeld aan een waardebon van Kamera Express, CameraNu, Calumet Photographic of een bon van de Media Markt. Gegarandeerd dat een fotograaf hier blij mee zal zijn!

Cadeaubon voor een fotoprint

Foto’s komen vaak pas écht goed tot hun recht, als ze groot aan de muur hangen. Daarom is een cadeaubon voor een fotoprint een uitstekend cadeau voor de fotograaf! Er zijn verschillende websites, zoals Albelli en Hema, waar je prachtige fotoprints kunt bestellen op verschillende materialen. Uiteraard kun je natuurlijk ook zelf gelijk de print bestellen met een prachtige foto, maar om de keuze aan de fotograaf over te laten, is een cadeaubon misschien beter.

Fotografieboek

Inspiratie opdoen als fotograaf is nooit verkeerd. Een boek over fotografie of over het werk van een bepaalde fotograaf is dan ook zeker een prachtig cadeau voor onder de boom! Er zijn bijvoorbeeld op Bol.com en Bruna mooie boeken te vinden die zeker in de smaak zullen vallen bij een fotograaf.

Cameratas

Iets wat voor een fotograaf haast niet kan ontbreken: een cameratas! Het is nooit verkeerd om een (extra) cameratas aan de schaffen en je zal hier dus ongetwijfeld een fotograaf blij mee maken. De cameratassen van CaseLogic variëren van kleine tassen tot wat grotere formaten en zijn dus zeker een goede optie voor een kerstcadeau!

Instax polaroid camera

Terug naar het analoge tijdperk? Een Instax camera is een leuk cadeau om eens niet te fotograferen met je digitale camera. De Instax Mini 9 is bijvoorbeeld een leuke toevoeging aan je cameracollectie. Dit cadeau is wel wat duurder, maar ontzettend leuk! Mocht je al een Instax camera hebben en op zoek zijn naar een grotere of betere variant? De Instax SQ6 is dan zeker een goede optie!

Een Zoom.nl cadeau

Geef een abonnement cadeau of wordt zelf abonnee op het Zoom.nl magazine! Of misschien is een online Zoom Academy cursus wel iets leuks voor op jouw verlanglijstje! Er zijn verschillende cursussen verkrijgbaar, zoals Macrofotografie, Portretfotografie, Reisfotografie, Landschapsfotografie of Smartphonefotografie. Liever leren door een gedrukte versie? Zoom.nl heeft kortgeleden een cursusboek van Lightroom inclusief 69 gratis presets gelanceerd. Mocht de fotograaf meer werken met Photoshop, dan kun je ook een cursusboek Photoshop aanschaffen via Zoom.nl!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotodokter: Beeldstabilisatie

Tips voor een Familieportret