in

Jullie allerleukste sportfotografie onderwerpen!16 december 2017, 10:55

Uit veel reacties op Facebook blijken de volgende sporten bij jullie het populairst te zijn als het gaat om sportfotografie!

Voetbal

Voetbal is enorm populair, vooral omdat het zo toegankelijk is! Een kind op voetbal, neefje, buurjongetje of je koopt een kaartje voor een prachtige wedstrijd!

Jorwindies

IJshockey

IJshockey is een snelle sport en komt niet heel veel voor in Nederland, maar het is wel een prachtige sport om te fotograferen. Het ijs en de vele witte kleuren in een IJshockeyzaal zorgen ervoor dat je heldere en duidelijke foto’s krijgt.

Lenjan

Ballet

Met deze sport kun je mooie sierlijke foto’s maken van de dansers en danseressen die hun lichamen in bochten weten te wringen, die onmogelijk lijken. Omdat ballet vaak in een zaal en op een podium plaatsvindt, is het ook belangrijk om na te denken over het fotograferen met weinig licht in de zaal en met spots op het podium.


Patvanvlaenderen

Formule 1

De Formule 1 is zeer geliefd en te gaaf om te fotograferen! Het is wel even een uitdaging om er aanwezig te kunnen zijn en te mogen fotograferen. Ook gaat Formule 1 zo snel dat je wel enige ervaring moet hebben met beweging en snelheid!

Klaasnorg

Dit zijn onze tips om jouw sportfoto’s nog net iets scherper te krijgen!

Motorcross en autocross

Motor- en autocross zijn spectaculaire races die vaak in zand worden gehouden. Het gave van deze sportfoto’s is dat dit zand opstuift en je deze heel gaaf kunt bevriezen. Zo creëer je de meest waanzinnige actiefoto’s met opstuivend zand!

Hoebeke Peter

Marnic

Wielrennen

Ook wielrennen is een hele snelle sport en dus is het handig om klaar te staan voor hét moment. Het is vaak handig om op een punt te gaan staan waar je de renners kunt zien aankomen, om goed te kunnen timen.

Bart0183

Paardensport

Een sport met prachtige dieren is een pretje om te mogen vastleggen. Of het nou een springwedstrijd of dressuur is, de combinatie van de ruiter en zijn of haar dier is een mooie combinatie! Leg bijvoorbeeld ook de gespierde lijven van de grote dieren vast!

Copper-krijger

IJsspeedway

IJsspeedway is een redelijk nieuwe en misschien voor sommigen een onbekende sport. Met speciaal gebouwde motoren wordt er op ijs geracet. Dit is een spectaculaire sport om naar te kijken en ook zeker om te fotograferen, want het gaat snel en je verwacht misschien niet echt racende motoren op het ijs!

HarriePosthumus

Twijfel je nog over je camera-instellingen bij sportfotografie? Lees hier bijvoorbeeld welke sluitertijd of focus je kunt gebruiken.

Hardloopwedstrijd

Hardloopwedstrijden zijn leuke evenementen waar veel mensen op af komen en dus erg leuk om te fotograferen. Ga je voor de hardlopers die lopen voor de winst? Dan moet je misschien wat kortere sluitertijden gebruiken door hun snelheid. Of ga je voor de grote groepen hardlopers die misschien wat langzamer lopen en in groepen? Dan kun je een mooie bewegende menigte fotograferen!


JHindriks

Zwemmen en waterpolo

Sporten in water zijn lastig om te fotograferen, omdat je steeds te maken hebt met de weerspiegeling van het licht in het zwembad in het water. Ook gebeurt met bijvoorbeeld waterpolo heel veel onder water en dit is ook lastig om vast te leggen. Toch blijft het bevriezen van het water ook spectaculaire beelden opleveren!

Jeroenboess

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Aan de slag met een supergroothoek – IRIX Ultra wide 11 mm prim(a)e lens

Julia’s Zoom.nl Vlog (13) – Finale van Het Pefecte Plaatje!