in

Het Perfecte Plaatje Thuisopdracht tip – Maak een vrolijke wenskaart van je dier!7 november 2017, 21:30

De derde aflevering van Het Perfecte Plaatje zit er alweer op en ook deze week is er weer een nieuwe thuisopdracht. ‘Maak een vrolijke wenskaart van je dier’, luidt de opdracht. Hoe kun je dit het beste doen? Wij geven je een tip!

Tip voor het maken van een wenskaartfoto van je (huis)dier

Een wenskaart foto is vaak een foto waar mensen een fijn gevoel bij krijgen als ze ernaar kijken. De foto moet de boodschap uitstralen die je wilt overbrengen met de kaart. Vaak is dit een hartelijke boodschap of een beterschapswens. Hoe zorg je ervoor dat je een geschikte wenskaartfoto kunt maken? En, hoe doe je dit met je (huis)dier?

Het fotograferen van dieren kan soms nog erg lastig zijn. Het zijn levende wezens, die niet altijd even goed stil willen zitten. Je zult daarom geduldig moeten zijn, wanneer je werkt met dieren. Dierenportretten verschillen eigenlijk niet zoveel met portretten van mensen. Vaak wordt bij portretten de focus gelegd op de ogen. Bij een goed portret kun je namelijk het verhaal van de persoon aflezen aan de ogen. Hetzelfde geldt voor dieren. We zien namelijk graag mensenlijke emoties terug bij dieren. Focus daarom bij het maken van een dierenfoto vooral op de ogen. Dit zorgt direct voor meer emotie en persoonlijkheid in de foto.

Durf ook vooral creatief te zijn! Speel met kleuren en vrolijke achtergronden. Trek je (huis)dier bijvoorbeeld iets menselijks aan, hierdoor kan de foto een grappig effect krijgen. Ook kun je hierdoor de boodschap van de wenskaart nog meer versterken.

Foto: Marloeshi.

Wil je meer tips en achtergrondinformatie over het programma? Neem dan eens een kijkje op de website van Canon.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Julia’s Zoom.nl Vlog (7) – Paddenstoelenzoomdag + SAMSUNG WINACTIE!

Briljante sneltoetsen die veel tijd opleveren | Photoshop Quick Tip