in

Het Perfecte Plaatje Thuisopdracht tip – Fotografeer een kunstzinnig portret31 oktober 2017, 21:30

Vandaag was alweer de tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje en dat betekent dat er ook een nieuwe thuisopdracht is! ‘Fotografeer een kunstzinnig portret’. Hoe pak je dat aan?

De tip voor de nieuwe thuisopdracht

Een kunstzinnig portret daagt je uit om heel erg creatief te denken. Wijk daarom af van de gebaande paden en pak voor deze opdracht extra groots uit! Probeer conceptueel te denken, zodat het portret meer is dan alleen een mooi plaatje. Zorg dat het beeld echt iets vertelt en uitstraalt.

Een mooie manier om dit toe te passen, is door te werken met bewegingsonscherpte. Hierbij kan je op een creatieve manier bepalen waar de scherpte, en dus ook de aandacht komt te liggen. Gebruik een iets langere sluitertijd en een open diafragma voor het mooiste resultaat. Het gedeelte dat niet of nauwelijks beweegt, komt dan het scherpst op de foto. Je zal waarschijnlijk meerdere keren de beweging moeten herhalen, om exact de juiste instellingen te bepalen en je zal heel veel ‘mislukte’ plaatjes maken, maar met een beetje volhoudingsvermogen komt daar net dat ene perfecte kunstzinnige portret uit!

lialia

Doe meer inspiratie op en bekijk onze collectie met fine art portretten!

Wil je meer tips en achtergrondinformatie over het programma? Neem dan eens een kijkje op de website van Canon.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Julia’s Zoom.nl Vlog (6) – Beestenboel!

Het verband tussen DIAFRAGMA en SCHERPTEDIEPTE | Praktische tip voor beginners