in

Godox R200 ringflitser

Godox heeft een nieuwe ringflitser gepresenteerd: de R200. Deze ringflitser werkt in combinatie met de AD200 en de AD200Pro en is feitelijk een uitbreiding van het AD-systeem.

De nieuwe Godox R200 ringflitser is een modulaire unit die je koppelt aan de draagbare AD200 of AD200Pro units, waardoor je een grote accu aan je schouder hebt hangen terwijl je alleen de ringflitser op de cameralens bevestigt. Dat scheelt een boel accugewicht op je camera. De Godox R200 heeft een vermogen van 200Ws en een ingebouwd, instelbaar modellicht van 10 Watt. Het gewicht van de R200 is 640 gram en de doorsnede is 18,8 cm. Het bijzondere van de R200 is dat je hem niet op de frontlens schroeft met behulp van adapterringen, maar met een beugel aan je camerabody koppelt.

Gelijkmatige verlichting

Met een ringflitser kun je een portret maken zonder dat het flitslicht onder een hoek op je onderwerp valt. De flitsbuis zit namelijk rondom je frontlens en geeft daardoor een uiterst gelijkmatige, praktisch schaduwloze verlichting. De R200 geeft van zichzelf al gelijkmatig flitslicht maar werkt ook als een perfecte beauty dish in combinatie met de optioneel verkrijgbare RFT-25S reflector. Tevens zijn er honingraat grids leverbaar als accessoire voor nog meer creativiteit.

Prijzen en beschikbaarheid

De Godox R200 wordt binnenkort leverbaar, maar Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. 

www.godox.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S

Dit waren de mooiste foto’s van juni 2022