in

Fujifilm X-Pro 3 – Ouderwetse achterkant


22 september 2019, 22:29

Met de X-Pro3 kondigt Fujifilm de ontwikkeling aan van een verbeterde versie van haar populaire X-Pro 2. Deze meetzoekercamera 3.0 beschikt over diverse nieuwe functies en is toch zeer klassiek qua vormgeving.

De nieuwe camera werd samen met de ontwikkeling van een 50mm f/1.0 objectief bekend gemaakt tijdens de Fujifilm X Summit in Tokyo, Japan op 20 september. De body zal gemaakt worden van titanium in verband met het gewicht en leverbaar worden in drie kleuren: zwart, DURA Black en DURA Silver. De standaard zwarte versie zal gelakt zijn, terwijl de ‘DURA’ versies gecoat worden.

Draaibaar beeldscherm

De camera ziet er bekend uit, maar in plaats van en vast beeldscherm aan de achterzijde heeft Fujifilm een draai- en kantelbaar display toegepast dat bovendien volledig “weg” te draaien valt.

Dan heb je dus een lege, ouderwetse achterkant, net als een klassieke meetzoekercamera. Wel is er een klein display aanwezig met daarop naar wens de camera-instellingen of een weergave van de gebruikte film-preset. Daarmee oogt de camera helemaal vintage.

Zoeker

Behalve een verbeterd beeldscherm heeft Fujifilm ook de zoeker onder handen genomen. De optische zoeker is een oude bekende, maar de elektronische zoeker krijgt een hogere resolutie, een hoger contrast, meer kleurruimte, een verbeterde helderheid, minder vertekening en een snellere refresh rate.

Bovendien zijn er weer nieuwe film-presets toegevoegd aan het gamma: Classic Negative is een digitale variant van de aloude Fuji Superia film.

Bekijk hieronder de volledige stream waarin de camera is aangekondigd:

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen en levertijden zijn nog niet bekend gemaakt voor de X-Pro 3, maar ga er maar vanuit dat hij niet goedkoper zal worden dan een X Pro 2…

www.fujifilm.eu

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Panasonic Leica DG Vario-Summilux 10-25mm F1.7 ASPH.

Dit is de winnaar van de Panasonic fotowedstrijd ‘natuur’!