in

Fujifilm X-E3: snelle en krachtige camera met ‘meetzoeker’ design


6 juni 2018, 09:43

De Fujifilm X-serie line-up heeft voor iedere fotograaf wat wils. De X-E3 is compact, krachtig en uitgevoerd in een fraai ‘meetzoeker’ design waarmee de camera in lijn staat met de grotere X-Pro2 van Fujifilm. De X-E3 past daarmee in de klassieke ‘meetzoeker’ traditie waarin het gaat om kwaliteit, compacte maten en wendbaarheid. Door het klassieke maar toch moderne design en de ‘meetzoeker’ styling spreekt de X-E3 stijlvolle en avontuurlijke fotografen aan.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

De X-E3 heeft een modern maar tegelijkertijd toch ook klassiek ontwerp waarbij heldere lijnen en kwaliteitsmaterialen de hoofdrol spelen. De camera is mooi compact, maar ondanks dat toch goed stevig in de hand te houden. De body en de grip zijn zo gevormd dat de X-E3 altijd stabiel in de hand ligt. Bovenop de camera zijn twee in aluminium uitgevoerde draaiknoppen te vinden, eentje voor het regelen van de gewenste sluitertijd en eentje voor de belichtingscompensatie. Daarmee volgt de X-E3 de andere camera’s uit de X-serie van Fujifilm. Via een hendel aan de voorzijde van de camera kun je snel en gemakkelijk de scherpte controleren zonder je oog van de zoeker te halen. Die functie heeft de X-E3 overgenomen van ‘grote broer’ X-Pro2.

Kracht en snelheid

De Fujifilm X-E3 is uitgerust met de 24.3 megapixel X-Trans CMOS III Sensor en de X-Processor Pro. Die combinatie staat, net zoals bij andere modellen uit de X-serie van Fujifilm, garant voor fantastische beelden. Scherpte, tekening, kleur en contrasten in de foto’s gemaakt met de X-E3 zijn bijzonder fraai en zorgen voor het speciale ‘X-serie DNA’ dat veel fotografen aanspreekt. De X-Processor Pro is daarnaast ook snel, waardoor de camera snel scherpstelt, vijf beelden per seconde kan maken én vrijwel meteen na het inschakelen klaar is om te fotograferen. Daarmee is de camera zowel krachtig als snel en klaar voor vele soorten fotografie: van straatfotografie tot reisfotografie.

De X-E3 maakt gebruik van een meer geavanceerd autofocussysteem dan de voorganger X-E2s. De sensor heeft een groot autofocusgebied en de algoritmen zijn voor de X-E3 verder verbeterd waardoor de scherpstelling sneller en accurater is geworden. Dat werpt zijn vruchten onder meer af bij het volgen van bewegende onderwerpen: het zogenoemde tracking. De X-E3 volgt je onderwerp twee keer zo snel als zijn voorganger en ook is het mogelijk om onderwerpen te volgen die de helft zo klein zijn.

Touchscreen

Eén van de kernpunten van de X-E3 is het snelle en veelzijdige touchscreen aan de achterzijde van de camera. Het scherm is 3 inch groot en reageert snel en accuraat, of je nu met je vingers scherpstelt (Touch AF) of een foto maakt (Touch Shot). In- en uitzoomen met je vingers is ook mogelijk, waardoor de touchbediening heel intuïtief en gemakkelijk is. Veel instellingen en functies zijn via het touchscreen in te stellen en diverse knoppen zijn daarnaast naar wens in te stellen om zo tot de ultieme persoonlijke lay-out te komen. Op het draaiwiel aan de bovenzijde vind je bovendien ook een Auto-stand, waarmee de camera je al het werk uit handen neemt. De camera kan je daarnaast ook op weg helpen met diverse ‘scene’ standen zoals ‘portret’, ‘nacht’ of ‘sport’.

Connectiviteit

Het delen van je gemaakte foto’s is tegenwoordig erg belangrijk en Fujifilm denkt daarom graag met je mee. De Fujifilm X-E3 heeft als eerste camera in de X-serie de beschikking over bluetooth waarmee in combinatie met wifi snel een goede verbinding tussen je camera en je mobiele apparaat ingesteld kan worden. Zo kun je met de X-E3 gemaakte beelden snel en gemakkelijk delen met de buitenwereld.

Sterke combinatie

De Fujifilm X-E3 brengt beeldkwaliteit én gebruiksgemak bij elkaar in een compacte en fraaie ‘meetzoeker’ gestileerde body. Door verbeterde AF-algoritmen en het snelle touchscreen met nieuwe touch-functionaliteiten stelt de camera razendsnel scherp. Daarbij maakt de camera deel uit van de X-serie van Fujifilm en daardoor is er keuze uit een groot aantal kwalitatieve en uiteenlopende objectieven en accessoires. Deze combinatie van kwaliteit, kracht, design en compacte afmetingen maakt de X-E3 de juiste keuze voor serieuze fotografen die graag stijlvol en compact op pad willen gaan.

Meer informatie

Website: www.fujifilm.eu/nl
Lees hier alles over de Fujifilm X-E3

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sony RX100VI aangekondigd – Dankzij meer mm’s de perfecte reisgenoot

In The Picture: Jelle Canipel