in

Fujifilm X-A5 – Verbeterde basis


31 januari 2018, 13:09

Met de nieuwe X-A5 introduceert Fujifilm een verbeterde instapcamera in haar X-programma. De opvolger van de X-A3 heeft nu 4K video en een splinternieuwe sensor met fasedetectie-mogelijkheid. De nieuwe X-A5 wordt geleverd in een kit met de eveneens nieuwe 15-45mm powerzoom

Fujifilm heeft de X-A5 voorzien van een nieuwe versie van haar 24,2 megapixel cmos-sensor met Bayer-patroon. De kleinste en lichtste systeemcamera uit de X-Serie heeft dus nog steeds geen X-Trans sensor. In combinatie met een nieuwe beeldprocessor resulteert dit niettemin in een uitstekende beeldkwaliteit.

Ook de kleurreproductie van huidtinten is verder verbeterd, wat de X-A5 perfect geschikt maakt voor het fotograferen van mensen. De camera kan daarnaast goed overweg met minder licht: ISO 12.800 zou bruikbaar moeten zijn, aangezien Fujifilm de ruisprestaties heeft verbeterd.

4K video

De mogelijkheid om in 4K videokwaliteit te kunnen filmen is heel prettig voor vloggers en vakantiefilmers. De 4K ‘burst’ functie maakt 4K video met 15 bps mogelijk en de Fujifilm X-A5 beschikt daarnaast over ‘High Speed HD Video’ functies, waardoor je ook slow motion video’s kunt maken. Met behulp van de functie ‘Multi Focus’, worden 4K video’s automatisch gestapeld, terwijl de gewenste scherptediepte daarbij heel slim wordt gewijzigd.

Nieuwe autofocus

Het autofocussysteem is ook nieuw: de X-A5 beschikt nu over de fasedetectie autofocus die je ook in de duurdere X-modellen aantreft. Door gebruik te maken van een intelligent hybride AF-systeem in combinatie met de nieuwe processor kan er nu tot twee keer sneller worden scherpgesteld.

‘Oogdetectie’ om in gezichten altijd de ogen scherp in beeld te hebben, zorgt in combinatie met de voorgeprogrammeerde portretinstelling altijd voor perfecte portretten.

Dankzij het 180 graden kantelbare touchscreen achterop kun je de X-A5 bovendien als selfiecamera gebruiken, waar na je razendsnel je beelden deelt via bluetooth.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm X-A5 inclusief Fujinon XC15-45mm weegt slechts 496 gram en kost € 599,00. De camera is leverbaar vanaf februari 2018 in de kleuren zwart, bruin en roze.
www.fujifilm.eu/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Maak de mooiste wintersportfoto’s!

Fujifilm Fujinon XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ – Powerrrrrr!