in

Fujifilm Instax Square SQ6 – Lang leve vierkant!


24 mei 2018, 10:19

De nieuwste Instax-camera van Fujifilm maakt vierkante direct-klaar foto’s. Helemaal analoog, in tegenstelling tot de hybride Instax SQ10, die ook digitale beelden produceert.

Fujifilm keert met de Instax Square SQ6 direct-klaar camera terug naar de oertijd van Instagram als het gaat om het fotoformaat. Sterker nog: het uiterlijk van de camera lijkt als twee druppels water op het Instagram-logo, waarmee dus een stevige knipoog gegeven wordt naar social media: niet je leuke leven digitaal vastleggen maar juist analoog!

Compacte point & shoot

De Instax SQ6 maakt gebruik van Fujifilm Instax Square film en levert foto’s van 62 x 62mm op 86 x 72mm film. De 66mm groothoeklens komt grofweg overeen met een 32mm objectief in fullframe, waarmee je dus een compacte en handige point & shoot camera hebt. Fujifilm ziet mogelijkheden voor creatieve fotografen en voor funshooters. Daarom is er behalve automatische belichting ook een intelligente flitser aanwezig die niet alleen flitst maar ook de sluitertijd corrigeert om een optimale belichting te krijgen bij slecht licht. Dubbele belichting, macrofotografie vanaf 30cm en een handige hyperfocale landschapsinstelling geven de nodige extra creatieve ruimte. Verder is er een selfie modus ingebouwd en heeft de camera een statiefaansluiting en een selftimer.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Fujifilm Instax Square SQ6 wordt eind mei leverbaar in drie kleuren: Pearl White, Blush Gold en Graphite Grey. Er past er dus altijd eentje bij je outfit.

www.fujifilm.eu

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Samenwerken met een model – zo kom je tot het mooiste resultaat

Expertuitdaging: perfecte symmetrie