in

Expertuitdaging: Menselijke Maat13 maart 2020, 10:17

Voor de volgende expertuitdaging willen we je uitnodigen om een landschapsfoto te maken binnen het thema ‘menselijke maat.’ Een perfect landschap, met één of meer mensen om de grootsheid en uitgestrektheid van dit landschap weer te geven. Dus ga eropuit, zoek een fantastisch landschap en ga deze uitdaging aan!

Landschap

De ‘challenge’ van deze expertuitdaging is deels om een goede landschapsfoto te maken. Daarbij is voorbereiding heel erg belangrijk. De locatie, het licht en de compositie moeten allemaal samenkomen tot een prachtig resultaat. Bereid je dus terdege voor, neem een statief mee en wees op tijd op de gekozen locatie. Zodra je eenmaal aangekomen bent op de perfecte plek, kun je een stapje verder gaan en een individu toevoegen.

Persoon

Deze uitdaging bevat ook een menselijk onderdeel. Het thema ‘de menselijke maat’ betekent in dit geval dat we willen dat je een individu in het landschap plaatst. Zorg er dus voor dat de persoon een passende plek krijgt in je landschapsfoto. Je kunt met behulp van die persoon de grootsheid van het omliggende landschap laten zien door je model van enige afstand te fotograferen en veel van de omgeving mee te pakken.

Zelfontspanner

Wil je deze uitdaging in je eentje voltooien? Gebruik dan jezelf als model. Nadat je een fantastisch landschap hebt gevonden met prachtig licht, zet je de camera op statief en neem je zelf plaats in het landschap. Hiervoor kun je de zelfontspanner (op 10 seconden) of een afstandsbediening gebruiken. Het kan lastig zijn om je het complete plaatje voor te stellen met jezelf als model. Probeer dus verschillende standpunten en composities uit, zodat jij en het landschap samen een uitgebalanceerd totaalbeeld vormen.


Foto: phaaksma

Aan de slag!
Enthousiast geworden? Ga zelf creatief aan de slag en fotografeer een landschap met een persoon daarin! Stuur het meest imposante resultaat in voor de Zoom.nl-fotowedstrijd ‘Expertuitdaging – Menselijke Maat’, en wie weet staat jouw foto de volgende keer wel in het nieuwe Zoom.nl-magazine! Daarnaast ontvangt de winnaar een Case Logic-cameratas ter waarde van € 72,95. Je kunt inzenden tot maandag 6 april.

Klik hier om mee te doen aan deze fotowedstrijd!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Quiz: wat weet jij van kleur en contrast?

De voor- en nadelen van interne beeldstabilisatie