in

Expertuitdaging: Dubbele Belichting20 oktober 2020, 10:17

Schitterende dromerige foto’s of abstracte dubbelbeelden. Met een foto met dubbele belichting kun je van alles maken! Ben jij klaar om je creativiteit helemaal los te gooien? In deze nieuwe expertuitdaging dagen we jullie uit om een foto te maken met een dubbele belichting.

In de camera

Om een opname te maken met een dubbele belichting kun je vaak al in de camera deze optie selecteren. Bij een Canon-camera heet deze optie Meerdere opnamen en bij Nikon Meervoudige belichting. Om een foto te maken met een dubbele belichting kies je voor twee opnamen. Natuurlijk kun je ook twee losse foto’s maken en deze later met een bewerkingsprogramma samenvoegen.

Dromerige sfeer

Door een dubbele belichting te gebruiken, kun je een prachtig dromerig beeld creëren. Voor een zachte sfeer kun je een onscherpe en een scherpe foto van hetzelfde onderwerp samenvoegen. Je kunt ook een foto met mooie zachte bokeh samenvoegen met een scherpe foto van het onderwerp. Dan krijg je een mooi dromerig effect. Ga vooral veel uitproberen en kijk wat jij mooi bij elkaar vindt passen!

Onderwerpen

Je kunt ontzettend veel onderwerpen gebruiken om een originele foto met dubbele belichting te maken. Je kunt de natuur in om bomen, bladeren, paddenstoelen of andere structuren te fotograferen. Daarnaast kun je ook besluiten om een portret te combineren met elementen uit de natuur. De opties zijn eindeloos, dus je kunt er helemaal je creativiteit in kwijt!


Foto: maartje1962 · De wintermaanden lenen zich er prima voor om eens binnen aan de slag te gaan met meervoudige belichting.

Aan de slag!
Heb jij al een origineel idee voor een dubbele belichting? Dien jouw perfecte foto in voor de Zoom.nl-fotowedstrijd ‘Expertuitdaging – Dubbele belichting’, en wie weet staat jouw foto de volgende keer wel in het nieuwe Zoom.nl-magazine! Daarnaast ontvangt de winnaar een Case Logic-cameratas ter waarde van € 72,95. Meedoen aan deze fotowedstrijd kan tot en met zondag 15 november.

Klik hier om mee te doen aan deze fotowedstrijd!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Thuis aan de slag: details en kleuren optimaliseren in je macrofoto’s

Aan de slag met Adobe Lightroom: Hoe begin je?