in

Dit waren de mooiste objectieven van 2019


1 januari 2020, 09:44

Het jaar 2019 was interessant voor wie van mooie objectieven houdt. Er zijn veel nieuwe objectieven verschenen, van groothoek tot tele. Welke waren het mooist?

In 2019 zagen een hoop nieuwe en interessante objectieven het levenslicht. In het kielzog van de (grotendeels) in 2018 geïntroduceerde fullframe systeemcamera’s van Nikon en Canon zijn fraaie exemplaren verschenen. Ook Panasonic doet een duit in het zakje met een objectief voor haar S1-serie camera’s. Ook Sigma, Tamron en Sony brachten interessant glas op de markt. Hierbij een paar fraaie exemplaren.

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4

De recente L-Mount alliantie tussen Panasonic, Leica en Sigma brengt veel interessants. Zo ook deze lichtsterke Panasonic voor de S1-reeks camera’s die begin 2019 voor het eerst in de winkel lagen. Dit is een kwaliteits-objectief (te herkennen aan de aanduiding S Pro) dat fantastisch scherp tekent en een prachtig karaktervolle tekening laat zien. Niet goedkoop, maar het geld waard.

Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports

De Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports valt in eerste instantie op door het enorme bereik dat hij je als fotograaf geeft. Eigenlijk hoef je verder enkel nog een groothoek mee te nemen om een compleet pakket bij je te hebben. Een fraai en goed gebouwd objectief dat ook nog eens optisch overtuigt. Fraaie achtergrondonscherpte waar je door het tele-bereik ook met f/6.3 prachtig kunt spelen.

Sony 135mm f1.8 GM

Een prachtige combinatie: een wat langere brandpuntsafstand en een groot diafragma van f/1.8. Een fijn objectief om je foto’s meteen iets extra’s mee te geven. Prachtig scherp van tekening, contrast en karakter. Daarnaast door het grote diafragma en de wat langere brandpuntsafstand een ideale metgezel voor fotografen die houden van fotograferen met een onscherpe voor- en achtergrond.

Nikon Z 24-70 f/2.8 S

Nikon heeft sinds mensenheugenis al een 24-70mm f/2.8 in de aanbieding voor hun spiegelreflexcamera’s. Een zelfde objectief bedoeld voor de recente Z-serie camera’s mocht dan ook niet ontbreken. Na een 24-70mm f/4 variant die tegelijk met de Z6 en Z7 aangekondigd werd is er dit jaar ook een f/2.8-versie bijgekomen. Een optisch uitstekend objectief dat een veelzijdig en krachtige tool is voor de serieuze en professionele fotograaf.

Canon RF 85mm f/1.2L USM

Canon maakt van de gelegenheid gebruik om in navolging van hun EOS R-camera’s ook met een hoop nieuwe objectieven te komen. Een pareltje is de 85mm f/1.2 waarmee je fantastische beelden maakt met een onscherpe achtergrond. Optisch bijzonder goed en de karaktervolle onscherpte en een fraai bokeh maakt de beelden die je ermee maakt nog interessanter.

Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSD

Deze Tamron heeft een fijn en veelzijdig bereik, waardoor veel fotografen alleen al met dit objectief genoeg in hun fototas hebben voor de meeste situaties. Daarnaast is er de fraaie lichtsterkte die ook bij 150mm mooi lichtsterk is met f/4. Een ideale combi: een veelzijdig bereik en een fraaie lichtsterkte. Deze Tamron is dan ook een waardig alternatief voor een fototas vol met primes.

HD Pentax DA11-18mm f/2.8 ED DC AW

Pentax vergeet ook de APS-C-fotograaf niet en brengt een kwaliteitsobjectief uit voor hun camera’s met kleinere sensor. Deze groothoek is gebouwd als een tank en levert prachtige beelden met veel detail en licht. Ideaal voor natuurfotografie en het vastleggen van mooie nachtelijke luchten. Daarnaast door het fijne bereik en een diafragma van f/2.8 ook voor andere soorten fotografie inzetbaar.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Deze foto’s gingen dit jaar viral op Zoom.nl

schilderen met siervuurwerk

Schilderen met licht