in

De nieuwe Canon EOS-1D X Mark II voor professioneel gebruik2 februari 2016, 00:00

Canon introduceert vandaag de lang verwachte EOS-1D X Mark II, het nieuwe topmodel onder de DSLR-camera’s.

Net een maand nadat Nikon haar nieuwe werkpaard op de markt bracht komt Canon met de langverwachte opvolger van de Canon EOS- 1DX. De camera beschikt over een 20,2-megapixelsensor met Dual Pixel CMOS AF-techniek, kan 4K-videobeelden vastleggen met 60p en heeft een AF-systeem met 61 focuspunten. De Canon EOS 1D X Mark II houdt de iso iets meer binnen de perken met een range van 100 tot 51.200, dat uitbreidbaar is van 50 tot 409.600.

Al Servo AF III+

Het hele scherpstelsysteem is verbeterd, voor optimale prestaties onder alle omstandigheden. Zo heeft deze 1D X Mark II een verbeterd 61-punts AF-systeem met 41 cross-type AF-punten die bij een geringe lichtintensiteit tot -3EV scherpstellen. Bij gebruik van geselecteerde extenders en telelenzen biedt het nieuwe AF-systeem voor het eerst f/8 AF-ondersteuning van alle 61 punten, zodat je zelf het scherpstelpunt kunt kiezen. Verder is er naast de EOS iTR en AF Case mogelijkheden, AI Servo AF III+ toegevoegd. Deze mogelijkheid is voorzien van een nieuw AF-algoritme dat samen met het EOS iTR systeem de volggevoeligheid in scènes verhoogt wanneer het onderwerp zich onverwacht kan verplaatsen of bewegen. Deze combinatie van technologie zou met hoge precisie voor een nauwkeurige scherpstelling zorgen.

Full speed

De Canons EOS-1D X Mark II kan foto’s op 14fps met full-af/ae-tracking en in raw-formaat schieten. In de Live View-modus bedraagt de maximale continue opnamesnelheid 16fps. Om met hoge snelheid te kunnen fotograferen en te werken met een snelle en nauwkeurige AF, is het essentieel dat nagenoeg geen ‘spiegelbounce’ optreedt en dat de spiegels zo snel mogelijk terugkeerd naar de uitgangspositie. Om dit te realiseren, is de EOS-1D X Mark II uitgevoerd met een systeem dat over twee aandrijvingen beschikt. De elektromotoren in dit systeem functioneren onafhankelijk van elkaar en hebben een hoog motorkoppel voor het uitvoeren van de spiegel- en sluiteractiviteiten.

4K in 60 fps

Nog één van de onderscheidende eigenschappen is de opnamemogelijkheid van 4k-video op 60fps. Als je in Full HD filmt heb je maar liefst de mogelijkheid tot 120 fps, prachtig voor slow motion scènes. Beelden kunnen weggeschreven worden op CFast 2.0-geheugenkaarten, die schrijfsnelheden tot 440MB/s ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Canon EOS-1D X Mark II bedraagt €6399,99 en vanaf eind mei beschikbaar.

Preview

Vanmiddag zijn we uitgenodigd bij Canon dus we gaan dit bakbeest met eigen ogen bekijken. Uiteraard delen we onze bevinden hier.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De smartphone als camera

Review: Canon PowerShot G5 X