in

De mooiste fotolocaties om te fotograferen in Haarlem!25 januari 2019, 13:30

We verwarren de hoofdstad van Noord-Holland vaak met Amsterdam, maar het is de prachtige stad Haarlem die deze functie vervult. Met de talloze rijksmonumenten die de stad telt valt er genoeg te fotograferen!

De Nieuwe Bavo – Sint Bavo Basiliek

Deze kathedraal in Haarlem is gewijd aan de Heilige Bavo, de patroonheilige van de stad Haarlem. De kerk is een pracht voor het oog vanwege de hoeveelheid aan torens en is ook een Rijksmonument.

Jaap93

Provinciehuis Haarlem

Het provinciehuis van Haarlem is gevestigd in een prachtig landhuis, genaamd Paviljoen Welgelegen. Oorspronkelijk was het een plek van kunst en cultuur en is ook een museum geweest. Ook in de tuin rondom het landhuis zijn kunstwerken te bewonderen.

JoostTho

Jaap93

Wil je je nog even opfrissen voordat je de stad in gaat om te fotograferen? We hebben een overzicht gemaakt met al onze tips voor stadsfotografie!

Grachten en binnenstad

Haarlem is een soort klein Amsterdam met alle grachtjes en idyllische huisjes aan het water. Ook de historische binnenstad van Haarlem blijft er eentje om te waarborgen en te fotograferen.

Djb

Gostas Ganasos Photography

Lcutolo

De Adriaan windmolen

Vroeger werd de windmolen Adriaan gebruikt voor het malen van grondstoffen, er is tabak in de molen geproduceerd en hij heeft als wind- en stoommolen gefungeerd. Tegenwoordig is er een molenmuseum gevestigd en dient de Adriaan als officiële trouwlocatie van de Gemeente Haarlem.

KvM-art-photography

Amsterdamse Poort

De Amsterdamse Poort is een stadspoort van Haarlem, die stamt uit het jaar 1355. Ooit stonden er twaalf poorten, maar dit is nog de enige die is overgebleven. De poort vormt het einde van de route van Amsterdam naar Haarlem.

Edwinkooren

Teylers Museum

Dit openbaar museum is een ode tot de kunst en wetenschap, als erfenis van Pieter Teyler van der Hulst, een laken- en zijdefabrikant van Haarlem. Het gebouw zelf is al een genot om te fotograferen en van binnen kijk je al helemaal je ogen uit.

Lcutolo

Oscardewit

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo begin je met foodfotografie | Culinaire fotografie

Zo kom je van de automatische stand af