in

Close-up: de Zoom Academy cursus portretfotografie


14 september 2018, 11:15

Deze week gingen we de tutorials voor de Zoom Academy cursus Portretfotografie filmen. Wij geven je graag een kijkje achter de schermen!

Het regende afgelopen woensdag pijpestelen. Maar daar merkten wij nagenoeg niets van. We bevonden ons in Studio 34x in Almere, waar Michiel Fischer door zijn studio stuiterde. Hij voelt zich als een vis in het water tussen de lichtopstellingen. We nemen een kop koffie, of twee, en terwijl Michiel een paar telefoontjes voert, komt model Caroline de Booij met haar vriend binnenlopen. Michiel en zijn stagiaire Amber zetten verschillende lichtopstellingen neer en dan zijn we allemaal klaar om de laatste video’s voor de Fotografiecursus Portretfotografie op te nemen voor de Zoom Academy.

Mijn cappuccino wordt vervangen door een camera in mijn handen. Zo is Michiel het gewend: de fotograaf fotografeert en hij zorgt voor de perfecte lichtinstellingen. Na elke shot kijkt hij over mijn schouder mee naar de foto. Het is passen en meten tot het licht mooi op het model valt. Dat is bij elke shoot zo, het is nooit in een keer prijs. Michiel legt uit dat je de lichtinstellingen kan aanpassen, maar soms ook simpelweg het model een stap opzij kan laten doen of zelf een ander standpunt kan innemen.

Het filmen gaat vlot. Terwijl Michiel stap voor stap laat zien hoe je thuis een studio kunt nabootsen met een enkele spot, legt hij duidelijk uit wat hij doet. Hij plaatst de spot aan een kant van het model en laat een witte of zwarte muur het licht weerkaatsen, zodat ook de andere kant van Carolines gezicht zacht wordt belicht. En dan zit het erop, de lichten gaan uit en wij gaan weer de regen in. Wil je het resultaat zien en meer unieke tips van Michiel Fischer krijgen? Binnenkort verschijnt de cursus Portretfotografie op zoom.nl/academy!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Volwaardig filmen – Fujifilm XT-3

Nieuw in de lucht – DJI Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom