in

Cameragadget: Led Lenser3 januari 2015, 09:58

In het seizoen van de langere sluitertijden kun je wat extra licht vaak wel gebruiken. Een flitser kan uitkomst bieden, maar is beperkt in zijn bereik. Dat is het moment dat je de Led Lenser uit je zak haalt.

Zeker als je nachtfoto’s gaat maken of wilt experimenteren met lightpainting is een goede zaklamp een handige tool om een onderwerp uit te lichten. Deze Led Lenser P7.2, met een ledlampje en een flink vergrootglas aan de voorkant, produceert een behoorlijke bak licht. Door aan de lenskap te schuiven, kies je voor gebundeld licht of meer verspreid. Het mooie is dat de bundel overal evenveel licht geeft, je ziet dus geen fellere punt in het midden. Dankzij het ledlampje gaan de batterijen (4x AAA) lang mee: op de felste stand (320 lumen) twee uur, op de middelste stand (250 lumen) vier uur en op de laagste stand (40 lumen) wel vijftig uur. De felste stand zul je niet vaak gebruiken, omdat deze alleen werkt als je de knop aan de achterzijde ingedrukt houdt. De P7.2 straalt maximaal 320 lumen uit, wat flink wat meer licht is dat een traditionele zaklamp. Hoeveel 320 lumen is, zie je op de voorbeeldfoto’s. Het gebouw dat we verlichtten, ligt op een kleine vijftig meter afstand van de camera. Dankzij de lamp is de bovenkant van het gebouw goed verlicht. Het bereik van 260 meter dat de fabrikant opgeeft, zal het licht wel halen, maar het echt felle licht blijft beperkt tot ongeveer de helft daarvan.


(beeld: LEDLENSER)

Performance

De P van de Led Lenser P7.2 staat voor performance, wat inhoudt dat de kwaliteit van de zaklamp erg goed is. Dat voel je direct aan de sterke aluminium behuizing die voorzien is van een spatwaterdichte afdichting. Led Lenser heeft ook andere lampen, zoals hoofdlampen, lichtgewicht, tactische (voor politie en defensie met verblindstand en wapenmontagekit), fietslampen en duiklampen, voor ieder wat wils dus. Deze uitvoering is niet voorzien van een roodfilter of dimstand. Daarom is het af te raden de lamp te gebruiken om in het donker even op de kaart te kijken waar je bent. De kaart zul je goed zien, maar de omgeving de komende minuten niet meer.


Door met de Led Lenser de volledige belichtingstijd op het gebouw te schijnen, krijg je een leuk resultaat.
ISO 250 ∙ F 6,3 ∙ 13 SEC ∙ 24 MM

Meer informatie
www.lenserlight.nl
Prijs
€ 60,=

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Beste camera van 2014

Kleurzweem verwijderen in Photoshop Elements