in

Budget portretlens Viltrox 85mm f/1.8


30 april 2019, 13:59

De nieuwe Viltrox 85mm f/1.8 STM voor Sony E-mount en Fujifilm X-mount is een betaalbaar portretobjectief dat dankzij de autofocus vergelijkbare specificaties heeft als een originele 85mm, maar dan een stuk goedkoper.

De naam Viltrox zegt de meeste mensen niet zo veel, maar in het kielzog van andere Chinese accessoirefabrikanten is Viltrox afgelopen jaar begonnen met de productie van objectieven.

85mm voor Sony en Fujifilm
Wie op de Photokina 2018 de stand heeft bezocht kon daar naast vele mount-adapters, afstandsbedieningen en led-verlichtingspanelen ook objectieven bewonderen, waaronder twee versies van een 85mm f/1.8 portretlens: eenmaal voor Fujifilm X-mount en eenmaal voor Sony E-mount. Interessant daarbij is dat het objectief ontworpen is voor fullframe, wat betekent dat je in het geval van de Fuji-versie een overbemeten hoeveelheid glas hebt.

Robuust gebouwd
Uiterlijk zijn de objectieven strak en robuust afgewerkt met een metalen bajonet en een metalen lensbody. Dankzij de STM autofocusmotor stelt het objectief volgens Viltrox vlot en stil scherp en kun je probleemloos overschakelen van AF naar MF. Om later eventueel firmware te kunnen updaten is er een usb-aansluiting aanwezig in de lensvatting. Optisch lijkt alles uit de kast getrokken voor een hoogwaardige beeldkwaliteit: 10 lenselementen in 7 groepen, inclusief vijf “high transparent” lenselementen en één ED-element. Door dat gebruik van metaal en (veel) glas ligt het gewicht van de objectieven wel rond de 650 gram.

Prijzen en beschikbaarheid
De Viltrox 85mm f/1.8 STM voor E-mount of X-mount kost tussen de € 349,- en € 429,-. Leverbaar via de grotere fotodealers.
Voor meer informatie kun je naar www.viltrox.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fullframe portretzoom Tamron SP 35-150mm f/2.8-4

Voorkom ruis in het donker – 4 praktische tips