in

Beleef het ultieme lentegevoel in het Hallerbos


7 april 2015, 16:20

De lente staat alweer voor de deur. Dit is de ideale tijd om erop uit te gaan met je camera als je ervan houdt om bloemen te fotograferen. Ben jij daarvoor weleens naar het sprookjesachtige Hallerbos geweest? Toine Westen geeft je deze locatietip.

In een land hier niet zo ver vandaan was eens een bos, het Hallerbos. Je krijgt hier het gevoel alsof je in een sprookje bent beland. En dat zo dichtbij, in België even onder Brussel, naast het plaatsje Halle.

Het bos kent ook wel de bijnaam “Blue forest” en dat is niet voor niets. Een korte periode in het voorjaar (meestal de tweede helft van april) is de bodem van het bos bezaaid met wilde hyacinten. Een fantastisch blauw tapijt, dat prachtig afsteekt tegen het frisse groen van de jonge beukenbladeren.

Ook op Zoom.nl vind je veel foto’s gemaakt in het Hallerbos.

Het bos kent een rijke geschiedenis en een roerig verleden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden bijna alle grote bomen gekapt. Maar in de periode tussen 1930 en 1950 werd het Hallerbos weer herbebost, wat het jonge karakter van dit bos verklaart. Meer informatie kun je vinden op http://www.hallerbos.be/.

Maak je het liefst super close-ups (macrofotografie) of breng je liever het geheel in beeld (landschapsfotografie)? Het Hallerbos is voor beide disciplines een geweldige locatie. Hier krijg je het ultieme lentegevoel!


Wil je meer tips voor lente-onderwerpen en waar je deze kunt fotograferen?
Lees dan snel het voorjaars-nummer van Zoom.nl dat vanaf vrijdag in de winkel ligt en je nu al digitaal kunt lezen.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Gebruikersreview: Canon EOS 7D Mark II

Samyang 100mm f/2.8 ED UMC Macro