in

Aurora HDR 2017 – Update of Nieuw programma?5 januari 2017, 10:00

In februari reviewde Maurice Hertog het nieuwe revolutionaire HDR programma Aurora HDR. Nu heeft Macphun de 2017 versie van dit programma voor Mac uitgebracht.

De vorige blog van Maurice, over het werken met Aurora HDR, lees je hier.

De software bevat een verbeterde user interface, werkt sneller en volgens Macphun heeft de software meer functies die zorgen voor ‘meer veelzijdigheid en hogere kwaliteit dan voorheen,’ aldus Macphun. In de software zal onder andere een nieuw polarisatiefilter zitten, nieuwe blend modi, een snellere verwerking van RAW bestanden en DNG ondersteuning. Maurice Hertog voelde ook deze software aan de tand.

Intuïtieve interface

Zoals we ook al in de originele Aurora HDR zagen, is de interface heel intuïtief. Je kunt snel foto’s inladen en laten ombouwen tot HDR. Vervolgens krijg je een intuïtieve interface op je scherm waarin je, naast de enorme bibliotheek aan voorinstellingen, kunt spelen met de diverse schuifbalken.

Daarnaast zijn ook de plugins voor bijvoorbeeld Photoshop en Lightroom verbeterd. Hiermee kun je nu ook bijna alle soorten RAW files snel verwerken in Aurora vanuit je favoriete fotobewerker. Dat levert alleen maar kwaliteitsverbetering op.

Nieuwigheden

Een van de nieuwe functies is de polarisatiefilter. Met dit filter, welke tot nu toe nog niet echt beschikbaar was in een nabewerkingsprogramma, kun je reflecterende oppervlaktes corrigeren of juist aanzetten.

Er zijn een nieuwe blend modi toegevoegd aan Aurora HDR 2017.

Met deze nieuwe modi wordt het gebruik van lagen binnen de applicatie behoorlijk uitgebreid en doet deze niet meer onder voor Photoshop.

Maar het feit blijft dat je Aurora voornamelijk zult gebruiken om een goede HDR foto samen te stellen met snelheid en functies die je niet heb in bijvoorbeeld Photoshop of Lightroom. Persoonlijk blijf ik mijn afwerking liever doen in de mijn bekende tools en zul je dit soort power tools alleen gebruiken als je een stand-alone versie van Aurora gebruikt.

De koppeling tussen Aurora 2017 en je favoriete tools zijn ook stukken verbeterd. Aurora HDR 2017 opent sneller vanuit Lightroom en Photoshop dan de Pro variant. De gebruikerservaring is hetzelfde en net zo simpel als met de standalone versie. Ook kun je nu DNG files en alle RAW bestanden importeren in Aurora HDR 2017. Dit was in de oudere versie beperkt tot de RAW bestanden van de grotere merken.

Nadelen?

Aurora HDR Pro was al een mooie aanvulling op de al beschikbare HDR tools en bood een intuïtieve manier van werken. Aurora HDR 2017 is een mooie upgrade voor dit programma met verbeteringen qua snelheid en functionaliteit.

Het enige nadeel blijft dat dit programma alleen voor OSX gebruikers beschikbaar is. Er staat wel een Windows versie in de planning voor 2017.

Aurora HDR is voor $ 99,- te koop via de website.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Nikon Coolpix A900

Review: Sigma 85mm F1,4 DG HSM Art