in

Alternatief voor Canon – Samyang AF 85mm F/1.4 EF


25 juni 2018, 13:42

Samyang is lekker bezig. Na de splinternieuwe 24mm f/2.8 voor Sony is er nu ook een nieuw fullframe AF-objectief voor Canon: de Samyang AF 85mm f/1.4 EF. Deze portretlens voor Canon is zeer concurrerend geprijsd!

Samyang heeft er een sport van gemaakt om hoogwaardig glas aan te bieden voor een zeer strakke prijs en de nieuwe AF 85mm f/1.4 voor Canon EF-vatting is daarop geen uitzondering. Volgens importeur Transcontinenta wordt de adviesprijs van deze nieuwe portrettele € 699,00… Dat is ongeveer de helft van wat een originele Canon 85mm f/1.4 kost!

Lichtsterk en weatherproof

Maar wat krijg je dan voor die strakke prijs? Wel: een degelijk, compact, zeer lichtsterk en weatherproof autofocus objectief met “krachtige prestaties”, aldus het persbericht. Samyang heeft alles uit de kast getrokken om de optische kwaliteit te maximaliseren. Het objectief is opgebouwd uit 9 lenselementen in 7 groepen en voorzien van een Hybride asferisch lensdeel om vertekening in toom te houden. De Samyang Ultra Multi Coating voorkomt ghosting en flare en het negenbladige f/1.4 diafragma zorgt voor een fantastische bokeh. Op een Canon fullframe sensor haal je volgens Samyang het beste uit de 85mm, met een fraaie scherpte in het centrum en een zachte wazige achtergrond. Op een Canon APS-C camera is de beeldhoek vergelijkbaar met die van een 135mm.

Prijzen en beschikbaarheid

De zeer concurrerende Samyang AF 85mm F1.4 EF weegt slechts 485 gram en heeft een filtermaat van 77mm. Hij is eind juli leverbaar voor € 699,00. Wie dus altijd al droomde van een dergelijke optische krachtpatser kan zijn slag slaan.

www.samyangbenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Expertuitdaging: Afwijkende perspectieven gebruiken

Laatste kans: Fotografiewedstrijd: Wildlife – Win een reis naar Canada! | door GoCanada en Air Transat