in

Alles bij elkaar: Canon Connect Station CS100


8 januari 2015, 11:05

Canon heeft iets nieuws: de Connect Station CS100. Dit is een uniek opslagapparaat om je foto’s en video’s te bewaren, te bekijken en te delen vanaf één toegankelijke locatie.

“De Canon Connect Station CS100 is een centrale hub om thuis tot 1 terrabyte aan beeldmateriaal op te slaan, zodat bijhouden op welke geheugenkaart of opslagapparaat je foto’s en video’s staan niet meer hoeft”, meldt het persbericht. Met één druk op de knop importeer je al je foto’s en video’s vanaf Canon-camera’s en -camcorders met NFC-functie. Plaatjes van je smartphone of tablet stuur je via wifi door en met een USB kabel kun je materiaal vanaf praktisch iedere camera naar de CS100 sturen. Via HDMI sluit je de CS100 aan op een TV en via een webbrowser kijk je wireless op je smartphone, tablet of computer. En met Canon Image Gateway zet je je beelden heel simpel op allerlei social media. Printen vanaf de CS100 kan uiteraard ook, via Pictbridge.

Prijs en beschikbaarheid

Als je al deze informatie op een rijtje zet, is de enige conclusie dat Canon een heel intelligente externe harde schijf heeft verzonnen. Wat de prijs gaat worden is nog onzeker, maar op de CES werd US $ 299,- genoemd, wat betekent dat het dingetje in Europa beneden de € 300,- zou moeten kunnen blijven. Leverbaar vanaf april.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe vind je jouw eigen foto’s terug op het internet?

Maak een fotoalbum op je tablet