in

Adobe lanceert Photoshop Elements 15 en Premiere Elements 15


4 oktober 2016, 15:00

Bob Gager van Adobe heeft de vijftiende versie van de populaire software om foto’s en video’s te bewerken onthuld aan de hand van een intensieve demo. Naar jaarlijkse traditie zijn er weer heel wat verbeteringen en nieuwigheden in Photoshop Elements en Premiere Elements. Bovendien is de software geoptimaliseerd voor touch-screens. Wij lijsten de belangrijkste kenmerken graag even voor je op.

De beheermodule Elements Organizer is grondig onder handen genomen. Er waren in de vorige versie al wel wat filters maar nu kun je die combineren om pijlsnel de juiste foto’s te vinden. Iets indrukwekkender is de functionaliteit Smart tags. Daarmee neemt Adobe je heel wat werk uit handen. Aan de hand van deep learning algoritmes herkent Adobe immers wat er op je foto’s staat en automatiseert de software het labelen van je afbeeldingen.

Virtuele schoonheidsspecialist

In Photoshop Elements 15 blijven de drie modi om foto’s te bewerken – Quick, Guided en Expert – behouden. In de Guided modus zitten er heel wat extra’s waardoor je stap voor stap tot mooie resultaten komt. Zo maak je in een handomdraai een tekstmasker van een foto, tover je een afbeelding om tot een schilderij of krijg je een professioneel meetrek-effect met bewegingsonscherpte. In de Expert modus zitten 99 nieuwe filters. Een andere noemenswaardige nieuwigheid? De Facial Adjust Features. Daarmee verbeter je heel eenvoudig een portret door de lippen, neus, het voorhoofd of de ogen aan te passen.

Portretfoto’s aanpassen is nu makkelijker dan ooit.

Bye bye mist

In Premiere Elements 15 zit de Dehaze-functie die vorig jaar in Photoshop gelanceerd werd. Hiermee kun je nu dus ook je bewegende beelden van mist ontdoen en flink wat helderder maken. De Pan & Zoom-functie is aardig verbeterd en laat je toe om geïmporteerde foto’s in je clip automatisch te laten bewegen. Wanneer je audiobestanden importeert kun je nu gebruikmaken van de Remix-knop. Die past de lengte van je muzieknummer automatisch aan de tijdsduur van je videoclip aan en voorziet een professionele start en einde van het nummer. Ook de exportmogelijkheden zijn verbeterd. Zodra je nu een bepaald platform gekozen hebt – bijvoorbeeld Facebook, Vimeo of YouTube – stelt Premiere Elements je de geschikte resoluties voor.

Mist is dankzij Premiere Elements 15 geen domper meer voor de perfecte clip.

Adobe Premiere Elements en Adobe Photoshop Elements zijn beschikbaar voor Windows en Mac. De volledige versie is beschikbaar voor 99,99 euro. Een upgrade kost je 79,99 euro. Wil je de twee pakketen samen dan betaal je 149,99 euro of 119,99 euro voor een upgrade.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Vijf tips voor het fotograferen van paddenstoelen in de herfst

Fotograaf en model tegelijk -Tips om dit te combineren