in

7x Fotograferen tijdens Pasen18 april 2014, 13:05

Het Paasweekend staat weer voor de deur! Wij geven een paar tips voor de leukste foto’s op deze feestdagen.

1 Decoratie

Is het huis mooi gedecoreerd? Fotografeer de manden met paaseitjes, bloemen of kuikentjes. Zo’n stilleven van decoraties is ideaal om met een nieuwe lens of andere camera-instellingen te oefenen. Test bijvoorbeeld het verschil in diafragma: kies een open diafragma en stel scherp op één paasei, of gebruik een gesloten diafragma om een scherp totaalbeeld te schieten.


(foto: ronvermeeren)

2 Speel met de zon

Op een zonnige dag kun je de invloed van zon op je foto’s in de praktijk brengen. Fotografeer mensen met tegenlicht, test je het verschil tussen volle zon en schaduw of oefen om lensflare en harde schaduwen te voorkomen. Fotografeer je liever landschappen? Dan zijn er ook verschillende belichtingen mogelijk. Een grauwe paasdag is geschikt om het resultaat van verschillende iso-waarden te vergelijken.


(Foto links: anm, foto rechts: wilcosmith)

3 Pak het spontane moment

Kinderen en paasactiviteiten is een ideale combinatie voor spontane foto’s. Denk aan het beschilderen van de eieren en de zoektocht naar paaseitjes. Leg deze momenten vast! Je kunt hierbij ook creatievere foto´s maken dan een standaard portretfoto. Maak bijvoorbeeld een close/ups van het verfproces of de verstopte paaseitjes.


(foto: dennis-1978)

4 Maak een familieportret

Vier ja Pasen met je familie? Schiet dan wat familieportretten. Vergeet de typische paasstyling niet, zoals bloemen, pastelkleuren, slingers, mandjes met paaseieren, kleding met bloemenpatroon en kinderen met een schattige muts of konijnenoren. Fotografeer ook eens details van bijvoorbeeld kleding, schoenen of zo’n muts.


(foto: bloempje76)

5 Ga op zoek naar pasgeboren dieren

Pasen wordt met pasgeboren kuikentjes geassocieerd. Ga hiervoor naar een kinderboerderij, een weiland of het park. Om de dieren niet af te schrikken moet je de pasgeboren dieren voorzichtig benaderen, het liefst met een zigzag beweging. Ga vroeg in de ochtend of avond op pad, omdat dieren dan actief zijn. Dan maak je andere foto’s dan de statische platen.


(foto: zimmo)

6 Kies een thema

Heb je geen pasgeboren dieren in de buurt? Maak dan een fotoserie van de plastic kuikentjes van de winkel. Bedenk een thema en maak hier verschillende foto´s van.


(foto: lisacocoasil)

7 Fotograaf je heerlijke eten

Ga je gezellig met de familie lunchen? Maak dan gebruik van deze gelegenheid om te experimenteren met gerechtfoto’s. Vergeet ook niet wat sfeerfoto’s van de familie te maken.


(foto: junglefrog)

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Top 10 meest gefotografeerde locaties ter wereld

Review: Spyder 4Pro