in

6 ideeën voor een fantastisch vaderdagkado!16 juni 2016, 08:00

Vaderdag nadert. Waar je vroeger nog weg kon komen met een lelijke stropdas of een zelf gekleide asbak, moeten we tegenwoordig met een serieus kado aan komen zetten. Reden tot paniek? Nee! Zoom.nl schiet je te hulp met zes prefecte kado’s voor vaderdag, waarmee je iedere vader met een voorliefde voor fotografie blij kunt maken!

Natuurlijk hoef je als kado voor vaderdag niet per se een dure nieuwe camera te geven, er zijn heel veel interessante accessoires en gadgets die een mooie aanvulling kunnen zijn. Hieronder bespreken we er zes verschillende.

1. Altijd licht bij de hand

Iedere fotgraaf weet dat fotograferen alleen maar moeilijker wordt als er weinig licht voorhanden is. Zou het daarom niet fijn zijn als je vader voortaan zijn eigen licht mee kan nemen?

Een flitser kan voor heel veel fotografen echt een uitkomst zijn, maar denk ook aan kleinere lichtbronnen zoals de Lume Cube of een Manfrotto Lumie. Door middel van subtiel led-licht kan ieder onderwerp mooi uitgelicht worden. Kortom: een leuk presentje voor vaderdag!

2. Filters

Er zijn allerlei verschillende soorten filters op de markt en je vader heeft ze vast nog niet allemaal.
Met een polarisatiefilter kun je niet alleen reflecties sterker aanzetten of juist afzwakken, het zorgt er ook nog eens voor dat kleuren veel contrastrijker worden weergegeven. Bij landschappen zorgt dit vaak voor prachtige blauwe (wolken)luchten.

Met een grijsfilter blokkeer je een flinke hoeveelheid licht. Dit is vooral handig als je op klaarlichte dag foto’s wilt nemen met lange sluitertijden, zonder dat ze overbelicht worden. Ook bij situaties met sneeuw kan een grijsverloopfilter een geschikte keuze zijn, omdat je dan niet hoeft te overbelichten.

Tot slot zijn er speciale kleurverloopfilters die ook een heel speciaal effect op je foto kunnen hebben. Deze filters zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, bijvoorbeeld blauw, paars, groen, geel of een sunset filter die het effect van een zonsondergang wat extra aan kan zetten.

Onthoud dat ieder objectief een eigen diameter heeft. Informeer dus goed bij je vader welke lenzen hij heeft!

3. Softwarepakket

Bij fotograferen komt vaak ook nog een heleboel nabewerking kijken. Een mooi softwarepakket als kado kan je vader daarom helpen om meer uit zijn foto’s te halen. Werkt hij al met software, zoals bijvoorbeeld Lightroom? Dan zijn er ook nog een heleboel interessante plugins beschikbaar, zoals die van Topaz Labs.
Werkt je vader vooral vanaf zijn telefoon? Dan zijn er nog een heleboel handige apps die het fotograferen een stuk gemakkelijker maken, ideaal als kado voor vaderdag!

4. Een abonnement op SHUTR.photo

Als je vader van fotografie houdt, dan kan het werk van een aantal van de beste fotografen hem vast niet ongeroerd laten. SHUTR.photo is een magazine dat bestaat uit 196 pagina’s vol spectaculaire fotografie met diepgang. Denk hierbij aan verrassende serieportfolio’s, oogstrelende oeuvreportfolio’s, onbekende fototalenten en het verhaal achter talloze spraakmakende foto’s.
Voor €31,80 trakteer je je vader op vier edities van dit prachtige magazine en voor €9,95 kan je de nieuwste editie aanschaffen in de winkel.

5. Drone

Iedere vader is vroeger een klein jongetje geweest en waarschijnlijk is hij dat diep van binnen nog steeds. Een drone vervult voor bijna elke vader een echte jongensdroom en is daarmee een geweldig kado voor vaderdag. Er zijn ontzettend veel soorten drones beschikbaar, waarvan sommige enkele tientjes kosten en andere weer flink wat duurder zijn. De prijs is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het besturingssysteem en extra opties, zoals een camera. Een drone zonder camera is ontzettend leuk om mee te vliegen, maar een drone mét camera kan voor een fotograaf ook echt prachtige foto’s opleveren.

6. Nieuwe cameratas

Gaat je vader binnenkort op vakantie en heeft hij een lichte en vooral kleine cameratas nodig? Of misschien is zijn hoeveelheid apparatuur wel enorm gegroeid en wil hij liever een handige camerarugzak? Dan is een nieuwe cameratas het perfecte kado voor vaderdag! Het aantal cameratassen is echt enorm en voor iedere situatie is er wel een andere tas het meest geschikt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Canon Powershot G7X Mark II

HD Pentax-DA 55-300mm F4,5-6,3 ED PLM WR RE