in

10 ideeën voor een fotocadeau


3 maart 2015, 13:22

Vakanties, uitstapjes of een gezellig avondje met je vrienden: er worden altijd wel foto’s gemaakt. Om je herinneringen levend te houden en de foto’s de blijven bekijken kun je je vrienden of familie een fotocadeau geven. In dit artikel vind je 10 ideeën.

1. Fotoalbum

Misschien niet het meest originele idee, maar een fotoalbum blijft leuk: je kunt er veel foto’s in kwijt, lekker doorheen bladeren en het album versieren met notities, stickers en ga zo maar door.

2. Fotomozaïek

Wil je foto’s af laten drukken, maar ben je op zoek naar een originele uitvoering? Dan is een fotomozaïek een goed idee. Met de software van EasyMoza kun je zelf online van jouw foto’s een mozaïek maken. De mozaïek vormt een grote foto die is samengesteld uit kleinere foto’s. Zo heb je een heleboel mooie herinneringen in één grote mozaïek creatief vastgelegd.

3. Tafelblad

Deze tip is vooral geschikt voor creatievelingen: maak van je foto een tafelblad. Hiervoor moet je de foto eerst afdrukken op posterpapier, vervolgens kun je met behulp van liniaal, potlood, schaar, lijm, schuurpapier en een spons aan de slag. Kijk hier voor de instructies.

4. Foto op hout

In plaats van een foto in een lijstje is een foto op hout een leuk alternatief, dat wel wat knutselwerk vraagt. Druk je foto op standaard papier en zoek een mooi stuk hout uit. Verder heb je een verfkwast, lijm en een handdoek nodig.

5. Fotomuur

Heb je een heleboel mooie foto’s die je cadeau wilt geven en kun je niet kiezen? Ga dan voor de fotomuur. Dit kan bijvoorbeeld door foto’s af te drukken op behang, in een lijstje aan de muur te hangen of er een collage van te maken in een bepaald patroon.

6. Telefoonhoesje

Wil je een cadeau geven aan iemand die altijd in de weer is met zijn mobiele telefoon? Dan is een telefoonhoesje met foto misschien een leuk idee. Deze kunnen je op verschillende plekken eenvoudig laten maken.

7. Knuffel

Leuk voor een baby of kind, of voor iemand die gewoon van knuffels houdt: een knuffel met foto. Je kunt vaak kiezen uit verschillende dieren en formaten, afhankelijk van je budget.

8. Canvas

Wat eigenlijk iedereen wel kan waarderen is een mooie foto op canvas. Leuk om zelf te maken, maar ook erg leuk om te krijgen.

9. Schooltas

Leuk én handig voor kinderen: een schooltas met hun eigen naam en foto erop gedrukt. Zo raken ze nooit meer hun schooltas kwijt en hebben ze een tas die niemand anders heeft.

10. Schort

Tot slot een leuk cadeau voor iemand die graag in de keuken staat: laat je eigen foto of tekst op een keukenschort drukken. Iedere keer dat de ontvanger in de keuken staat, zal hij of zij zeker aan jou denken.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met iPhoneNieuwsBlog.nl.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Panasonic LUMIX DMC-GF7

Video: Lightroom Bibiliotheek: Spuitbus gebruiken om te ordenen