Stad en avondlicht

De perfecte speeltuin voor een fotograaf? De stad bij nacht natuurlijk! De nacht heeft geeft de fotograaf ontzettend veel extra mogelijkheden. Zo krijgt Rotterdam bijvoorbeeld de uitstraling van een metropole van wereldformaat in het donker. Een goede stadsfoto in de nacht maken is een kunst op zich. Je kunt aan de slag met reflecties in je compositie, hdr, lange sluitertijden. Al je technieken moet je uit de kast halen.

Hoe je 's avonds in de stad mooie foto's maakt, leer je in dit boek.

Technieken
We leggen je de belangrijkste technieken uit die komen kijken bij fotograferen in het donker. Zo zorgen ervoor dat je een solide basis hebt om mee te beginnen. 

Meer dan steden
We gaan een stapje verder dan de stad. We nemen ook een kijkje in het dorp. Een mooi dorpsplein in het donker op de gevoelige staat garant voor een zeer sfeervol beeld. We leren je alle do's en don'ts op dit vlak. 

De stad in
We geven je tips van plekken in steden waar je moet zijn om mooie foto's te maken. Je krijgt van ons niet alleen de plek, maar leggen je ook meer uit over de composities. 

Nabewerking
De nabewerking slaan we nooit over. In deze fase breng jij finesses aan in je werk en zorg je ervoor dat je foto jouw 'touch' krijgt.