Photoshop 2023

Ondanks vele updates is de kern van Photoshop nog altijd: je werkt in lagen. Het is dé superkracht van het programma, maar ook hét grote vraagstuk voor vele gebruikers. Hoe gebruik je die lagen en laagmaskers goed? Waar zitten de slimmigheidjes verstopt? Na dit boek Photoshop vind je blindelings je weg door Photoshop, langs alle soorten lagen.  

De basis van het werken met lagen
We beginnen met het uitleggen basale instellingen die van groot belang zijn voor geslaagde foto's: diafragma, sluitertijd en iso. Ook leer je alles wat je moet weten over correct belichten, zoals het instellen van de witbalans, de juiste manier van flitsen en het lezen van een histogram. Wanneer je deze kennis onder de knie hebt, gaan we een niveau verder.

Werken met maskers en aanpassingslagen
Vervolgens leer je alles over fotograferen met de Av-,Tv-stand en M-stand, scherpstellen (zowel met de hand als automatisch) en over brandpuntsafstand, scherptediepte en beeldstabilisatie. Ook extra mogelijkheden als focus stacking, hdr en meervoudige belichting komen aan bod. We sluiten dit allround boek af met camera-onderhoud en fotograferen met filters.
 
Slimme selecties maken
Met behulp van de slimme mogelijkheden van Photoshop selecteer je je hoofdonderwerp met één of enkele kliks! En werkt dat niet goed, dan kun je ook zelf de controle nemen.

Creatieve mogelijkheden
Objecten slim transformeren, storende elementen wegwerken én creatieve composities maken? Je draait er straks je hand niet meer voor om!