Fotografie recepten

Als fotograaf herken je dit vast: je ziet een bijzondere foto waaraan alles klopt. De belichting is perfect, hij is scherp waar hij scherp moet zijn, de timing is precies goed …Zo’n foto wil jij ook maken, maar hoe? Welk objectief is er gebruikt, welke instellingen, waar heeft de maker de nadruk op gelegd ... kortom, je zou dolgraag de ingrediënten van zo’n foto willen kennen, zodat je zelf ook zo’n foto kunt maken. En dat is precies wat je in dit boek gaat leren! Exclusief voor jou hebben we ervaren Zoomers gevraagd hoe ze hun mooiste beelden gemaakt hebben. Van voorbereiding tot instellingen en bewerking: ze delen het hier met jou. 

Ingrediënten
Bij elke foto zie je wat de fotograaf allemaal heeft gebruikt: van camera en objectief tot filters en statieven. Daarnaast krijg je ook tips over bijvoorbeeld de locatie.

Stappenplan
Stap voor stap wordt bij elke foto uitgelegd wat je moet doen. Zowel aan voorbereiding, de shoot zelf als in de nabewerking.

Instellingen
Uiteraard leer je ook welke instellingen je nodig hebt. Een lange sluitertijd of juist een korte? Welke iso-waarde moet je instellen? En welk diafragma kies je? 

Inspiratie
Je leert vooral om je eigen creativiteit te vergroten en om foto's te maken die misschien buiten je eigen comfort zone liggen. Gewoon doen, het resultaat zal je verrassen!