in

Zoom Stories: Zwangerschaps-shoot door Christine Pandel


11 maart 2021, 13:06

Christine deelde met ons deze prachtige serie zwangerschapsfoto’s. In deze Zoom Stories vertelt ze haar verhaal, en hoe deze serie foto’s tot stand zijn gekomen.

Normaalgesproken fotografeert Christine wel eens portretten in een melkbad (een badkuip gevuld met melk) omgeven met bloemen. Ze wou echter iets nieuws proberen, en de perfecte gelegenheid daarvoor kwam toen een vriendin van haar zwanger was met een meisje.

“We wilden weer een leuke shoot samen doen, maar we hadden voor haar vorige kind het melkbad al gedaan. Daarom leek het me leuk om aan de slag te gaan met een badkuip en glitters. We kozen voor roze glitters om te vieren dat het een meisje is. Ik had het nog nooit eerder gezien dus daarom leek het me juist wel tof.”

Christine Pandel · Christine Fotografie

“We hebben uiteindelijk niet gekozen voor kleine glitters, omdat dat echt overal gaat zitten. Je weet ook niet wat het met de huid doet en hoe je het weer schoon krijgt. Daarom hebben we gekozen voor grotere en grove glitters.”

Voor de shoot hebben ze eerst het bad half gevuld met water, en daar al een deel van de glitters in gestrooid. Daarna is het model in het bad gaan zitten, en gingen de rest van de glitters eroverheen. “We merkten dat de glitters meteen vastplakten aan de natte huid, en ze verplaatsen was erg lastig. Dus je moet echt goed opletten dat de glitters niet meteen overal op plakken.”

Christine Pandel · Christine Fotografie

Om de mooie schittering in de glitters te krijgen heeft Christine een daglicht lamp gebruikt en die schuin tegenover haar achter het bad gezet. Daarnaast had de badkamer nog een lichtkoepel in het dak, dus daar kwam ook licht doorheen.

Christine Pandel · Christine Fotografie

“Toen ben ik gewoon maar gaan fotograferen. Normaal is van bovenaf fotograferen bij een melkbad met bloemen echt leuk want dan komt de vorm van de buik mooi naar voren. Maar in dit geval viel de vorm van de buik een beetje weg door de glitters. Daarom heb ik gekozen voor het standpunt schuin achter haar.”

Christine Pandel · Christine Fotografie

Na de shoot was het schoonmaken en opruimen van de glitters nog een hele klus. Christine heeft met een zeef zo veel mogelijk geprobeerd de glitters uit het volle bad te vissen. “De glitters kun je niet zomaar met het water laten wegspoelen. De volgende keer zorg ik ervoor dat we voordat we beginnen al een zeef in het putje plaatsen, dan kan het water na de tijd wegstromen en vangen we op die manier meteen de glitters op.”

Christine was meteen erg enthousiast over de foto’s na de shoot. “Normaal ben ik erg kritisch op mijn foto’s en vind ik altijd wel iets wat ik niet zo mooi vind of wat beter had gekund. Maar bij deze serie was ik echt meteen helemaal blij!”

Het onbewerkte beeld. Christine Pandel · Christine Fotografie

Qua nabewerking is er ook nog wel wat gebeurd aan de foto’s. “Ik heb bijvoorbeeld een klein kitrandje bij het bad weggepoetst. En er zat op een gegeven moment ook een opstekende glitter precies op de buik van het model, dus die heb ik ook verwijderd om het minder opvallend te maken. Daarnaast heb ik natuurlijk de belichting aangepast en de kleuren wat versterkt. Ik ben echt super trots en ik vind het eindresultaat echt mooi geworden!”

Christine Pandel · Christine Fotografie

Ben je benieuwd naar een kijkje achter de schermen van deze shoot? Bekijk dan de Instagram Reel van Christine! Wil je meer zien van Christines werk? Bezoek dan haar Zoom profiel, of haar website!

Heb jij een foto met een mooi verhaal? Reageer dan onder dit artikel met ‘Zoom Stories’ en dan nemen wij contact met je op!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Verschillend licht om mee te fotograferen – Hard licht en zacht licht uitgelegd

Kleinere dieren fotograferen in een studio: zo pak je het aan