in

Zo combineer je je foto’s | Photoshop Quick Tip19 februari 2019, 11:15

In deze Quick Tip laten we zien hoe je twee afbeeldingen kunt combineren in Photoshop. Daarbij gebruiken we foto’s van Bart Hendrix en Roland Wichser.

De video

De bewerking

Stap 1 We willen deze maan in de foto van de stad plaatsen. Daarvoor moeten we eerst de foto van de stad openen in Photoshop en dan de foto van de maan.

Stap 2 Dan selecteer je het object dat je uit wil knippen. In dit geval is dat dus de maan. Hiervoor zou je de snelle selectietool kunnen gebruiken. De maan wordt dan automatisch geselecteerd. In dit geval is het makkelijk omdat de maan andere kleuren heeft dan de zwarte achtergrond. Als je een moeilijker object uit wil knippen, bijvoorbeeld een boom, dan kun je beter een andere selectietool gebruiken.

Stap 3 Er zijn nog een aantal randjes van de maan die niet bij de selectie zitten. We gaan de maan preciezer selecteren. Daarvoor maken we een snelmasker aan. Dan kun je met het penseel op de rode randjes op de maan klikken en verwijderen.

Stap 4 Nu zien we dat er nog wat zwarte randen zijn. Die willen we ook weg hebben. Ga uit het snelmasker en klik dan op selecteren –> selectie omkeren. Nu kun je weer met het penseel de randen verwijderen die je niet bij je selectie wilt hebben. Als je klaar bent, dan ga je uit het snelmasker. Let op!: de selectie moet weer teruggekeerd worden door op selecteren –> selectie omkeren te klikken.

Stap 5 Nu is de maan precies geselecteerd en kun je een normaal masker aanmaken. Als je dat hebt gedaan dan houd je alleen de maan nog over. Nu kun je die schalen door op ctrl + t te drukken. Ten slotte kun je het object naar de gewenste positie slepen.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Slim Verscherpen | Photoshop Quick Tip

Review: Canon RF 35mm f/1.8 IS Macro STM