in

Wat zit er in de Zoom Academy Macro Box

De Zoom.nl Macrobox is een complete toolkit voor elke fotograaf die de wereld van dichtbij wil vastleggen. Hiermee ontdek je de wereld in close-up. In dit artikel laten we zien hoe je de macroklem monteert en hoe je de tussenringen gebruikt en wat er nog meer in de box zit. Wil je met macrofotografie aan de slag? Wacht dan niet te lang, want de voorraad van deze box is beperkt. (OP = OP) Bestel nu je Zoom.nl Macrobox en duik in de fascinerende wereld van macrofotografie!

Tussenringen

De macrobox is beschikbaar met een set tussenringen voor Canon EF, Nikon F of Sony E vatting – Deze handige tussenringen vergroten de afstand tussen de sensor en de lens, waardoor de scherpstelafstand verkleint. Met deze truc kun je fantastische macrofoto’s maken met elke lens. Let wel op: dit zijn handmatig tussenringen geven geen informatie door, dus je zult handmatig het diafragma moeten instellen. Je hebt dus een objectief nodig dat over een handmatig instelbaar diafragma beschikt.

Een methode (die bij de meeste camera’s werkt) om toch het diaframa op bijvoorbeelf F11 vast te zetten is deze:

1. Monteer de lens direct op de camera

2. Selecteer het diafragma

3. Houd de scherptediepte-controleknop (vaak aan de voorkant van de camera onder het objectief) ingedrukt. Hierdoor wordt het diafragma ingesteld op de gekozen waarde (bv F11)

4. Terwijl je deze knop ingedrukt houdt, verwijder je voorzichtig de lens van de camera. Hierdoor blijft het diafragma op de gevraagde waarde ingesteld.

5. Monteer nu de tussenringen tussen de camera en het objectief. 

Tip: Mocht je de tussenringen niet losgeschroefd krijgen, laat dan de grotere ringen zitten voor meer grip of doe kunststof schoonmaakhandschoenen aan. Dit werkt overigens ook voor polarisatiefilters of grijsfilters die klem zitten.   

Onderstaande foto’s zijn gemaakt met de tussenringen uit de Macrobox.

Reflectiescherm

Met het reflectiescherm (30 cm diameter) kun je je onderwerp perfect uitlichten. Het is gemakkelijk mee te nemen en kan een wereld van verschil maken in je macrofoto’s. De zilveren kant reflecteert een koele tint op je onderwerp, de gouden kant geeft een warme reflectie. Zie ook hoe Daan de Vos gebruik maakt van het reflectiescherm bij zijn macrofotografie.

Buigbaar klemmetje – ‘De Macro-hand’

Heb je ooit gewenst dat je een paar extra handen had tijdens het fotograferen? Dit buigbare klemmetje is je redding. Het is perfect om kleine onderwerpen vast te zetten en precies te positioneren, zoals een bloem of een dauwdruppel op een blad.
In de video hieronder laten we zien hoe je de marco-klem eenvoudig monteert.

Set van 3 instructiekaarten

Heb altijd de belangrijkste fotografiekennis paraat met deze handige set instructie-kaarten, gericht op macrofotografie, scherpstellen en belichten, nuttig bij alles wat je met deze box kunt fotograferen! Van concrete camera-instellingen tot veelgebruikte vuistregels: ze zijn je onmisbare accessoires in je cameratas. Spatwaterdicht, dus je kunt ze er overal bij pakken!

Cursusboek Macrofotografie

Dit cursusboek is je onmisbare gids op je reis door de wereld van de macrofotografie. Het bevat nuttige tips, technieken en oefeningen om je vaardigheden te verbeteren.

Basisboek Fotografie

Dit is hét ideale naslagwerk voor iedere fotograaf. Met onze beste basiscursussen, niet alleen voor macrofotografie, maar ook voor natuur, landschap, portret en meer. We gaan dieper in op essentiële basisvaardigheden, zoals compositieleer en scherpstellen. LET OP: Het gaat om de extra dikke variant van 280 pagina’s.

Cursusboek Scherpte en Scherptediepte

Als je op zoek bent naar technische finesse in jouw fotografie, dan biedt dit boek uitkomst. We brengen je de fijne kneepjes van cameratechniek bij en we nemen je stap voor stap mee in geavanceerde mogelijkheden, waaronder continue autofocus bij bewegende onderwerpen, en focus stacking bij landschappen en macro – zonder ingewikkeld te worden!

Macrobox uitverkocht of andere vatting?

Zit de tussenring voor jouw camera er niet tussen of is de macrobox uitverkocht?

We gaan wellicht nog meer boxen samenstellen.

Vertel ons wat je interesse heeft en we houden je op de hoogte zodra producten beschikbaar zijn op: https://zoom.nl/macroboxkopen.


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Workshop Lichttraining met Michiel Fischer: meld je nu aan!

Zo organiseer je een portfolioshoot!