in

UPDATE: Ricoh GR III: derde generatie van deze compactcamera voor straatfotografie


28 februari 2019, 13:52

De spiksplinternieuwe GR III is de derde generatie van Ricoh’s geliefde GR edelcompact. Uiterlijk is er weinig veranderd, maar onderhuids des te meer. Eigenlijk is de GR III volledig nieuw.

Lancering Ricoh GRIII

Ricoh GR III, derde generatie

De beroemde Ricoh GR-serie was na bijna vier jaar (na de Ricoh GR II) wel toe aan een update, vandaar dat Ricoh de GR III presenteert. Met een nieuwe 24,2 megapixel aps-c beeldsensor én interne beeldstabilisatie! Het 18,3mm f/2.8 (vergelijkbaar met 28mm fullframe) is eveneens nieuw ontworpen en beschikt nu over twee asferische lensdelen voor een maximale beeldkwaliteit tot in de hoeken.

Touchscreen en fasedetectie AF

De bediening is volledig op de schop gegaan: Ricoh heeft hiervoor een 3-inch touchscreen ingebouwd. Dit LCD-display kan helaas niet kantelen, een compromis om de GR III ultracompact te kunnen houden, maar je kunt er wel alle camerafuncties mee instellen, inclusief het selecteren van de AF-punten. Die autofocus bestaat nu uit een hybride systeem met fasedetectie AF-punten op de sensor waardoor de camera volgens Ricoh onder alle omstandigheden razendsnel scherpstelt.

Beeldstabilisatie

De ingebouwde 3-assige SR-beeldstabilisatie zorgt bij moeilijke belichtingssituaties voor het opvangen van maximaal vier f-stops en indien noodzakelijk kan het systeem een anti-aliasfilter simuleren om eventuele moiré te onderdrukken. De GR III kan filmen in HD, maar helaas niet in 4K. Ricoh doelt namelijk heel bewust op fotografen met de GR III, want de ondertitel van het persbericht luidt: “de ultieme snapshot camera”. Ook is er geen ingebouwde flitser meer aanwezig, maar de ISO-waarden zijn instelbaar van 100 tot 102.400, wat voor candid- en straatfotografie natuurlijk ideaal is. Je kan gelukkig wel een losse flitser op de GR II gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid Ricoh GR III

De Ricoh GR III is leverbaar vanaf maart voor € 899,-. Voor de liefhebbers is er ook nog een losse 0,75x groothoekvoorzetlens verkrijgbaar.
www.ricoh-imaging.nl

Meer nieuws over Ricoh lees je hier.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor trouwfotografie

10 tips voor de mooiste macrofoto’s