in

Tips voor een loveshoot!

Morgen is het Valentijn! Dat betekend dat het tijd is om een aantal romantische foto’s te maken. Ga jij vandaag of binnenkort op pad om een verliefd stel op de foto te zetten? Dan kun je onderstaande tips zeker niet missen!

Bij een loveshoot is het belangrijk dat de mensen die je op de foto zet, zich ook comfortabel voelen. Als ze gespannen of nerveus zijn, ga je dat gegarandeerd zien op de foto’s en krijg je niet van die mooie, spontane momenten. Hieronder geven we je drie tips over hoe je je modellen wat meer op hun gemak kunt laten voelen. Meer tips lezen? Die kun je hier vinden.

Maak kennis met het koppel

Een koppel kan het soms best wel lastig vinden om zich te voelen wanneer er een camera op hen gericht is. Om ervoor te zorgen dat niet alle foto’s er gemaakt en gênant uitzien, is het handig dat je van tevoren eerst even kennis maakt met het koppel. Dit kun je doen door een intake gesprek, of door een half uurtje van te voren eerst een kopje thee met ze te gaan drinken. Je kunt hen zo een beetje leren kennen en het ijs breken, waardoor het stel zich meer op zijn gemak zal voelen bij je.

Foto: miepmuis · Nikon D610 · ISO 100 · F 2.5 · 1/200 SEC · 105 MM

Maak een moodboard

Maak een moodboard voor de shoot. Bespreek met het koppel wat voor soort foto’s ze in gedachten hadden en stel zo een collectie van foto’s samen die dat idee allemaal hebben. Verzamel zo verschillende poses, die je modellen na kunnen doen tijdens de shoot. Geef ze ook aanwijzingen Mensen die het niet gewend zijn om voor de camera te staan, zullen er blij mee zijn en zo stel je ze wat meer op hun gemak.

Foto: jiscafotografie · Nikon D750

Tijdens de shoot

Praat ook met het stel tijdens de shoot. Als jullie je alleen maar focussen op het maken van de foto’s, zal de spanning snel toenemen. Je wilt het stel ook tijdens de shoot gerust stellen en als je de hele tijd met ze blijft praten, zullen ze veel meer ontspannen.

Foto: tails-of-life-photography · Nikon D750

Inspiratie nodig?

Wil je wat Valentijnsfoto’s maken, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Check dan deze collectie en laat je inspireren!


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Een workflow in Photoshop Web – Deel 2

Zo ga je om met vogels en de natuur