in

Sony FE 16-25mm F2.8 G

Bij Sony krijgt de onlangs geïntroduceerde 24-50mm-fullframe-standaardzoomlens gezelschap van een groothoekiger, maar net zo lichtsterk broertje: de FE 16-25mm F2.8 G.

Ook de nieuweling is in zijn klasse een compacte lichtgewicht. De wijzer van de weegschaal blijft net boven de 400 gram steken, terwijl de lengte iets meer dan negen centimeter bedraagt. Dat beide objectieven bedoeld zijn voor dezelfde doelgroep en/of gebruiker, blijkt behalve uit de vergelijkbare maten en uitvoering uit de identieke filterdiameter (67 mm). Ook dit objectief beschikt over een fysieke diafragmaring, die naar behoefte met klikstops of ‘klikloos’ kan worden ingesteld. Het diafragma telt wederom elf lamellen, wat relatief veel is voor een groothoeklens. De optische constructie bestaat uit 16 elementen in 13 groepen, waarbij veelvuldig is gebruikgemaakt van ED- en/of asferische lensdelen.

Voor de automatische scherpstelling worden twee lineaire motoren ingezet, die ook bij razendsnelle serieopnamen en video een betrouwbare en geruisloze scherpstelling mogelijk maken. De kortste instelafstand komt, afhankelijk van scherpstelmethode en brandpuntsafstand, tussen de 17 en 24 centimeter uit. Tot slot is ook dit objectief weerbestendig uitgevoerd, compleet met fluorcoating op de frontlens.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony FE 16-25mm F2.8 G is vanaf mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1.400,-.

www.sony.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips – Een tweedehands objectief kopen

Nederlander in de prijzen bij Sony World Photography Awards 2024