in

Sigma 50mm F1.2 DG DN Art

Lichtsterke vaste brandpunten zijn hot. Sigma brengt daarom voor de liefhebber van een (half) stopje meer een ultralichtsterk standaardobjectief op de markt.

Aan een hoge lichtsterkte hangt vanouds een prijskaartje, niet alleen bij de kassa maar ook om de nek en in de fototas. Sigma meldt dan ook trots dat dit nieuwe fullframe-objectief met een gewicht van 745 gram het lichtste en meest compacte is in zijn soort. Met een diameter van ruim acht en een lengte van bijna elf centimeter is het natuurlijk geen lens die je achteloos in je zak stopt. Ook de filterdiameter is met 72 mm aan de maat.

Oogstrelende bokeh

Daar staat de extreme lichtsterkte, met alle voordelen van dien, tegenover. En niet alleen in opnamesituaties met weinig licht. Desgewenst kun je fotograferen of filmen met een flinterdunne scherptezone. En dankzij maar liefst dertien afgeronde diafragmalamellen en speciale correcties mag je bij alle diafragmawaarden rekenen op een oogstrelende bokeh. De kortste instelafstand is een nette 40 centimeter, en de optische constructie bestaat uit 17 elementen (waaronder vier asferische) in 12 groepen voor een volgens de maker ‘ongekend hoge resolutie’ op elke scherpstelafstand. Het objectief beschikt verder over inwendige scherpstelling met behulp van een lineaire motor (HLA) en een diafragmaring die desgewenst ‘klikloos’ kan worden versteld.

Zoals een glaswerk uit de Art-serie betaamt, is de behuizing gemaakt van hoogwaardige materialen. Het objectief is ‘made in Japan’ en elk exemplaar wordt individueel getest voor het de fabriek verlaat. Uiteraard is de uitvoering weerbestendig, terwijl de frontlens wordt beschermd door een water- en olieafstotende coating.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 50mm F1.2 DG DN Art moet half april leverbaar worden voor een adviesprijs van € 1.499,-. Het objectief wordt uitgebracht met Sony E- en L-vatting, maar via de mount-conversieservice kan het tegen meerprijs ook van een andere vatting worden voorzien.

www.sigmabenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo fotografeer je de zonsondergang

Macrofotografie in de lente!